Cum se spune, cu demnitate, „Da, să trăiți”

Când a venit Tudose ăsta la Guvern, să se dea cu scaunul de prim-ministru pe holuri când nu merge după țigări pentru șefu’, era plin de demnitate pe el. Și de idei. Explica impozite, făcea ordine, spunea că nu bea, mai făcea niște ordine, mai explica cum stă treaba cu economia și programul de guvernare.

S-a dus la Bruxelles zmeu, s-a întors oaie, în aplauzele ministrului Daea, că lui îi plac oile. S-a dus și le-a zis-o ălora de la obraz că nu bagă nimic din ce a zis în urmă cu câteva zile:

„Am reiterat foarte ferm ca nu vom introduce acel impozit suplimentar pe cifra de afaceri”, le-a zis bruxelezilor. Tot acolo a spus că nici vorbă să ciordească pilonul II de pensii La Antena 3 a mai dat o dovadă de curaj, spunând că nu mai bagă nici o taxă „Nici pe solidaritate, deocamdata, fiindca si acolo simularile inteleg ca nu au iesit foarte fericite”.

Atitudinea asta a maestrului îmi aduce aminte de o povestioară scurtă de pe vremea lui tata Ceau, îi cheamă șeful de inteprindere pe oamenii muncii la ședință, le spune ce are să le spună, moloz în general, oamenii vorbeau doar în moloz atunci și întreabă dacă există păreri, critici etc. Și se ridică unu și zice „cu tot respectul tovarășe director, cred că o să vă critic sever. Tovarășe director, cum să vă spun, sunteți prea bun cu noi, prea tolerant, ar trebui să ne puneți mai mult la treabă”. Așa și Tudose, le-a zis-o ălora.

Dar cel mai fain aspect e când și-a dat cu părerea despre Soros, dușmanul României, al domnului Dragnea și, în general, al tuturor putorilor. După ce a încercat el câteva ironii, a dat decisiva:

„Eu cred că dacă ne străduim cu toții putem să găsim o cale de comunicare cu acel domn și să-l întrebați personal” – sursa.

Deci, ce s-o mai învârtim, până la urmă și cu dl. Soroș ne înțelegem. Putem să și vedem scena de la Bruxelles, când s-a dus ăsta, campion la studii de securitate națională, premier al unei importante țări din Uniunea Europeană, reprezentant al partidului majoritar din țară și i-au zis ăia, așa, într-o doară „băăăă, și mai lăsați-o mai moale cu Soros că e penibil”. Iar la care dl. Tudose, plin de demnitate din cap până-n picioare, a declarat „se poate șefu, cum să nu, pupa-ți-aș pula, păi nu ne înțelegem noi?”

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

2 thoughts on “Cum se spune, cu demnitate, „Da, să trăiți”

  1. dini

    Futu-i, pentru a cata oara ti-a iesit finalul super bine ?!
    Pana mea, credeam ca de la aia cu mesterul Manole nu o sa iti mai reuseasca ceva asa bine, asa repede.

    Fuck you.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *