Șaorma lui Dumnezeu

În cartierul în care locuiesc nimic nu este frumos. Este gri, fără parcuri iar puținele spații verzi sunt distruse pentru a construi biserici în care ne putem ruga la mai multă fericire și mult mai mult spațiu verde. Culoarea predominantă este jeg. Dar, în mijlocul acestui pesimism solid există o rază de lumină, mai luminoasă ca cel mai frumos laser. Este o șaormărie care se numește Golden Kebab.

Nu de puțin ori am venit acasă rupt de oboseală, măcinat de frig sau pur și simplu beat clește și aș fi putut suferi mult în urma acestui lucru. Dar, pentru că mă opresc la șaormăria aia, totul este bine. Oamenii aceia înfășoară o șaormă fermecată care vindecă aproape orice boală. Înăuntru este cald și bine. Și curat. Dacă mănânc acea șaormă seara, a doua zi dimineață nu am nimic, sunt ca nou.

Totul este bine.

Sunt convins că într-o zi, când voi ieși de-acolo, îl voi vedea pe Mihai Gâdea cum alunecă pe gheață chiar în fața mea, dă cu curul de asfalt și strigă „Blestemat să fii Traian Băsescu!!!” agitând furios pumnul spre cer. Doar pentru că șaormăria aia e magică și îți îndeplinește aproape orice dorință.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *