Situația la zi (16.06.2017)

Premierul preș din ultimele luni, Sorin Grindeanu, devine brusc deștept și puternic în ăstea două zile, dă lovitură după lovitură. E ca în filmele americane cu sleepers, parcă i-a rostit cineva cuvântul cod în ureche și i-a crescut IQ-ul la 300. Dacă analizezi mișcările lui Grindeanu din ultimele zile ți se pare nu doar că a terminat facultatea de mate-info, a înființat-o, atât de deștept e.

Mă uitam la viteza cu care dă presa știrile, e mișto să vezi cum apar mai repede la HotNews decât la Digi24, că știu cum funcționează traseul informației. E un băiat care dă pontul, ăla e transmis către șefii de publicații, la HN e Tapălagă care, măcar, știe cum să intre pe site să scrie știrea rapid, chiar dacă e la o bere prin centru, la Digi e Prepliceanu, care nu e genul de om care să știe cum se poate posta o știre pe site-ul digi24. Sau să știe ce e aia o știre, sau cum se scrie, sau de-astea de presă. El trebuie să sune un negru să dea știrea.

Semi-mișto e că eu am tot observat în ultima vreme niște băieți care au idei, opinii și păreri despre ce se întâmplă în politică (influenceri), cam aceleași, ce par a fi oameni interesați de subiect. Acum e gata să cadă Guvernul, se schimbă miniștri importanți, ăla de la interne, aia de la bani, penis, nicio părere pe subiect, presupun că nu le-a venit brief-ul. Am avut o senzație de vomă, revoltă și sictir, toate deodată când am văzut niște băieți de-ăștia strigând pe canale media „hai să ieșim în stradă” deși eu nu i-am văzut vreodată prin stradă. Am biroul lângă Guvern, și de nu-mi pasă ce se întâmplă, tot dau de ei. Dar n-am dat și-i văd pe Facebook cum se dau pasionați de chestii. Cam ca ăia de nu locuiesc în București dar sunt deranjați de primarul de-aici, că aici lucrează, că n-au bani de casă la capitală.

În fine, cel mai mișto este cum se creează această senzație că se naște un erou. Oamenii de prin bula asta a noastră sunt supărați pe Dragnea și Gabi Firea. Ce crezi, coa, tocmai Sorin Preș reușește, din două trei manevre, să ne scape de amândoi. Odată că-l arde pe Dragnea, trage din toate puterile la soclul lui de președinte de partid, și apoi c-o pleznește pe Firea, că aia i-a ținut spatele lui Liviu. Bine, nu pe ea direct, ci pe alte fufe care l-au susținut pe teleormănean, ministrul de interne, Dan și ministrul de ciocolăți, Sevil Șaideh. „Tu, sparg orice fufă care suge la Liviu, pricepeț?”. Ce zic, ideea e că degeaba aveam mucii fular prin februarie țipând împotriva găștii, a rezolvat-o ăsta din două mișcări. Căcat, e erou!

Aștept și părerea celoralți băieți, doar să se stabilească ce trebuie să comunice. Mă rog, dacă aș da vreo doi bani pe ei, când sugeau penisul de balenă albastră (balena e mamifer, are pulă, e lungă) nu i-am văzut să pară scârbiți de gust. Și nici cerându-și scuze. Aia o faci când îți asumi tâmpenia, nu când tâmpenia îți e livrată ca pizza la ușă și tu doar o halești.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

3 thoughts on “Situația la zi (16.06.2017)

  1. DanC

    Ca veni vb de ‘balena albastra’, singura polemica sa merite urmarita ar fi doar daca s-ar certa intre metode de sinucidere. Tovarasi, ne facem sepuku sau harakiri? N-ar fi misto, toti reptilienii psd s-o puna de-o sinucidere in masa? 🙂 Restul, cum se canibalizeaza etc sant frectii.

    Reply
  2. K.

    Balenul are pulă, e lungă. Balena are mamele, tov., cu care își hrănește puii. Cu lapte, că e mamifer.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *