Rușii stau slab rău cu defăimarea și propaganda

Cică la televiziunea publică din Rusia s-au prezentat niște filme în care România iese nasol. Sărăcie, corupție, dezamăgire față de Uniunea Europeană, cam astea ar fi punctele cheie atinse în acel reportaj.

Reporterița televiziunii s-a dus chiar și în prosperul județ Brăila unde i-a întrebat pe ferengii din zonă ce părere au despre Uniunea Europeană iar ăia au zis că nu au curaj să spună cu camera pornită.

Reportajele mi se par de o blândețe ieșită din comun. Dacă aș fi fost rus și aș fi vrut să-i fac de căcat pe români nici nu m-aș fi deplasat până aici. E suficient să iau de pe youtube filmulețele alea de la Vax Populi, să le pun o subtitrare și gata. Români care nu știu în ce secol trăiesc, care nu știu ce se întâmplă cu soarele după ce apune, băieții ăia care o fac elice pe baba aia iar aia, ca răzbunare, le arăta fofoloanca. Pot să pun imagini cu ambasadorul româniei la Londra, Ion Jinga, cerând cu accentul său vampiresc ca Jeremy Clarkson să-și ceară scuze după ce acesta a făcut o glumă cu țigani.

Până una alta, suntem țara în care 3% din populație refuză să răspundă la întrebarea ”Ați auzit de George Enescu?”. Or fi tot ăia din Brăila care nu vor să spună nimic despre Uniunea Europeană.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *