România e o țară excelentă, plină de bogătași

Firma de salate Eisberg pune anunț pe internet că angajează oameni. Și vin „oamenii” să spună, clar, că n-au de gând nici măcar să trimită un CV. Că toți angajatorii sunt escroci și exploatează lumea.

Acuma, nu știu exact ce posturi oferă, dar am impresia că nu cele de director. Sau de lucrător la reactorul nuclear al fabricii, ăla ce sigilează pungile cu salată. Cred că e vorba de oameni care să ambaleze salata. Li se zice necalificați. Iar oamenii ăia vor salarii grele. De exemplu, doamna Luminița.

luminita-viata-sociala

Dar știm din statistici că în România femeile sunt plătite mai prost decât bărbații. Domnul Daniel, care nu pare să fi terminat liceul intenționat, cere chiar mai mult.

daniel-salariu-2000-de-lei

Măcar Daniel a fost decent, domnul Florin se simte de-a dreptul amenințat de oferta de angajare.

pas-teroristilor

După care mai sunt încă vreo câțiva care zic direct pas. N-au mai menționat sume, bănuiesc că sub 3000 de lei nici nu fac o copie după CV. Și ăsta nu e un caz izolat, dacă umbli prin oraș vezi că e plin de oferte de muncă. KFC angajează, McDonalds angajează, MegaImage-ul de la mine e atât de disperat încât a pus afiș că vii când vrei la muncă, doar să faci 8 ore pe zi. Dar, probabil, sunt niște exploatatori nasoi care te pun la muncă pentru banii ăia.

Ce e interesant nu e că nația asta de putori nu vrea să muncească, ci că își permit să nu muncească. Sigur, e posibil să fie nasol la muncă, la împachetat salate, dar iei un ban. Dacă-ți trebuie să supraviețuiești, să iei mâncare și alte cele. N-am gusturi atât de fine ca domnii de-acolo, cred că aș supraviețui cu 1500 de lei pe lună, mai ales dacă aș avea de ales între asta și murit de foame. Dar, aparent, oamenii nu mor de foame, totul e ok, și-ți permiți să refuzi măcar să încerci să te angajezi. Să comentezi pe Facebook să le dai cu pas teroriștilor presupune să ai bani măcar de internet. Și de telefon cu care să-ți faci o poză hoață.

Deci, e ok, țara asta e bogată, oamenii au bani, doar căcații ăștia cu firme mai strică atmosfera cu propunerile lor de joburi. PAS TERORIȘTILOR!!!

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

19 thoughts on “România e o țară excelentă, plină de bogătași

 1. Raiiar

  Nu, nu vei reuși să trăiești cu 1500 lei. Dar te rog să încerci. Preferabil înainte să deschizi gura.

  Reply
  1. FaraSuparare

   Dar aia jumate din salariații din toată România care au până în salariul mediu (1900 lei net) cum plm trăiesc?
   Sunt doar câteva milioane de oameni. Cum plm trăiesc aia?

   Reply
  2. Sabotor

   Unii prin trai inteleg caviar zilnic si BMW de maxim 2 ani in fara casei. Aia da, nu pot trai cu 1500 de lei.

   Insa daca te duce capul doar cat sa bagi salata in pungi, atunci la 1500 de lei salariu te asociezi cu inca un prieten, inchiriezi un apt cu 2 camere cu 800 de lei si impartiti chiria. Ii raman fiecaruia 1100 de lei de mancare, bautura si distractie. Sigur, nu sunt bani suficienti daca s-au obisnuit cu Glenfiddich, da’ niste muncitori necalificati poate n-ar trebui sa aiba pretentii mai sus de Saniuta, cel putin nu pana in momentul in care sunt in stare sa faca lucruri mai complicate decat bagatul salatei in pungi.

   Reply
  3. Blueha.d

   Daca cu 15 e greu oare cu zero “0” cum e?
   Pai daca supravietuiesti ok cu zero inseamna ca cu 15 o duci bine…

   Reply
  4. Claudiu

   Traieste cu 1500 de lei… dar daca sta la parinti acasa si nu plateste din salariul lui decat tigarile, sucurile si niste benzina pt masina

   Reply
 2. Cosmin

  Credeam ca doar mie mi se pare ca vad peste tot anunțuri de angajare.

  Pana una alta sa ne bucuram ca românașii au ieșit și-n foame.

  Reply
 3. Malin

  Asa-i si in Spania. La noi in sat se cauta de urgenta de cateva luni vanzator/vanzatoare la un minimarket si nimeni nu se inghesuie.

  Reply
 4. george

  Se va intampla si la noi ca in toata Europa, vor venii hoarde de vietnamezi, indieni, senegalezi si alti asiatici sau africani si vor ocupa tot ce se poate ocupa, bine aici vor veni aia cu increderea in sine spre zero, pentru ca probabil in Franta la impachetat salata iei 600-800 de euro. Dar vor veni si va fi bine,pentru companii, iar cand un oligofren ca Daniel se va angaja si va fi concediat pentru ca randamentul muncii sale era egal cu coeficientul de inteligenta, poate i se va risipi ceata din creier si va fi trezit la realitatea , nu TV, care-l inconjoara.

  Reply
 5. Claudiu

  Daca toata lumea se inghesuie sa ia un salariu de 1000-1500 de lei, acel post peste 2-3 ani o sa se plateasca cu 800-1200 de lei… pt ca exista cerere… si pe urma plangem ca avem cele mai mici salarii din europa… daca nu se inghesuie nimeni acel angajator o sa faca salariul 1800… (si ei au nevoie de noi… nu numai noi de salariul lor)

  Reply
  1. Cosmin

   cu cat salariul minim creste artificial cu atat sunt sanse mai mari ca acel post prost platit sa fie desfiintat
   (prin retehnologizare, prin relocare in alte tari mai ieftine etc.)

   mai putine posturi de munca rezulta o productie interna mai mica si o crestere a importului din tarile industrializate
   – angajatul cu salariu minim va intra in somaj
   – economia romaniei scade, implicit si ajutorul de somaj
   – cresterea preturilor care depind de manopera
   etc

   personal mi-as dori ca salariul minim in romania sa fie 2000 de lei
   numai ca asta ar produce mai mult rau decat bine
   ideal ar fi ca romanii sa se angajeze pe posturi de 5000 de lei iar posturile cu salarii minime sa fie luate de imigranti
   insa pana acolo mai avem mult si bine – cel putin doua generatii

   Reply
 6. catalinx

  Păi, pentru mai puțin de 3000 de lei nu prea merită să faci o copie de CV. Ia spune dumneata în ce țară civilizată, unde papa și nana costa aproximativ la fel, se muncește pe 1500 de lei ?
  E UE, taică, cine vrea să muncească are opțiuni mai bune.
  Da, bășcălia e îndreptățită.
  Ce-i, nu-nțelegi de ce cei mai mulți strâmbă din nas la bani puțini de-acum? Iar asta, ultima, am scris-o doar că observație de formă.

  Reply
  1. Gogu

   Esti bou, daca compari salariile de aici cu cele din vest, de ce nu compari si preturile? Sau e prea greu pentru tine?

   Reply
 7. Andrei

  Cretinii nu pot trăi cu 1500 de lei pentru că la cât de proşti sunt abia te miri că respiră. Ei şi-ar dori cu o muncă de necalificat să aibă şi viaţă socială, să aibă şi smart phone cât de cât, să întreţină copii la facultate, să plătească şi rate la maşină sau casă. Prea multe pretenţii pentru o muncă necalificată. Plus că majoritatea au o educaţie financiară proastă şi nu ştiu să îşi gestioneze banii pe nevoile şi posibilităţile lor.

  Reply
  1. iluvatar

   Coae, daca astia merg in Anglia sau Germania la munca pot face toate chestiile alea si chiar mai mult. “Antelegi” de ce se pisa pe ofertele eroice ale angajatorilor din Romania? Cat timp sutem in UE nimeni n-o sa se mai inghesuie sa aseje malai in raft pentru 900 de lei.

   Cum plm sunteti toti libertarieni si nu zice nimeni ca solutia, cel putin de moment,este reducerea impozitului pe salariu atat pentru salariat cat si pentru angajator, eventual un impozit progresiv care sa fie foarte mic pentru angajatii cu minim sau apropiat de minim pe economie?

   Dar kkt, sa nu va intrerup, hai cu ura de clasa! Lolbertarienilor ce suntet voi!

   Reply
 8. Irina

  Prostia e contagioasa. Si acuta.
  Problema este ca toata lumea are studii superioare acum. Pe hartie, evident. Dar li se pare ca studiile alea superioare pentru care nu au muncit fac ca impachetatul salatei sa fie sub demnitatea lor. Wtf, doar ei sunt economisti/ingineri/experti in comunicare/etc.. Au o diploma care spune asta. Nu isi da nimeni seama de afrontul personal?

  Reply
 9. Alexandru Manzu

  PAS TERORISTILOR :))))))))))))) Asta trebuie inregistrata la OSIM. E ca aia: “Un fleac, I-am Ciuruit!” sau ca cealalta: “Ce vrei ba, niste tarani!”

  De mult n-am mai ras atat! :))

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *