Un român este încă surprins că noul Guvern nu cuprinde nici un laureat Nobel

Pajul lui Liviu Dragnea, un băiat pe nume Sorin, a anunțat azi noul guvern și opinia publică a început să vocifereze deznădăjduită, nemulțumită de calitatea oamenilor puși în funcții. Ignor pe ăia care se plângeau că ministrul Agriculturii e fan GMO, GMO-ul e un fel de Soros pentru semi-intelectuali. Dar sunt amuzanți ăia care sunt uimiți de ce pramatie este la Sănătate sau ce burtos hazliu este la Tineret.

Și pentru că mulți lideri de opinie români refuză să gândească, preferând să repete „serviciile” la fiecare trei cuvinte scrise pe FB, propun eu un punct de la care se poate începe rațional această discuție astfel încât să nu fim triști, ca Mircea Vasilescu când se întreabă de ce nu citește lumea (HINT: e pentru că cărțile le sunt recomandate de analfabeți gen Costi Rogozanu, de-aia). Deci, să începem de-aici: pe o scară de la 1 la 10, cam cât credeți că îi pute gura lui Liviu Dragnea? Nu e ceva metaforic, alegoric sau altceva, mă refer chiar la halenă.

Iată această imagine pe care am luat-o pe blogul trolului Doru Șupeală.

Nu-i așa că vă pare cunoscută? E imaginea aia care apare pe pachetele de țigări, cu „dacă vă lăsați de fumat reduceți riscul de cancer la dinți”. De fapt nu e aia, e gura unuia din cei mai importanți lideri politici din România, un om înstărit, care are bani de teren de tenis și piscină la el în curte.

Bun, și un om cu ceva bănuți, care arată așa, cam ce fel de oameni credeți că are prin jur? Credeți că-și bea cafelele cu laureați Nobel, economiști de Oxford, manageri de succes? Și-atunci, nu e logic să umble cu oameni cam de același calibru? Mi-a povestit cineva că și-a făcut un detartraj recent, în Israel, că i-au spus probabil consilierii ăștia noi de campanie că trebuie să se mai spele un pic, să nu-i mai cadă mătreața pe sacou și ciorba din gură, și-acum arată mai decent. Omul avea bani de ani de zile, putea s-o facă de mult, n-a făcut-o că în mediul lui nu se practică de-astea. Așa că e normal să te afișezi cu personaje gen Olguța Vasilescu, care zicea că ar fi bine să iasă Craiova Capitală Culturală Europeană, că Oltenia e zona cu cele mai multe statui sau cu Florian Bodog, care e mai impostor academic decât Ponta.

Este un rezultat firesc. Că tot veni vorba: primarul Capitalei, cântăreața de muzică populară Gabriela Firea, a băgat în faliment toate firmele pe care le-a condus și acum controlează cel mai mare buget local din țară. Nu-i așa că suntem surprinși că, pe lângă faptul că dă cu mangla cu sete, mai e și proastă de bubuie?

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

4 thoughts on “Un român este încă surprins că noul Guvern nu cuprinde nici un laureat Nobel

  1. Gabriel lup

    Domnul din imagine reprezinta imaginea romanului autentic. Cata pasta de dinti consuma in medie un roman ? Sau cati romani frecventeaza cabinetele stomatologice?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *