Roboții sunt cancerul României

Niște bătrâni au ieșit în stradă în semn de sprjin față de cel mai periculos regim politic din ultimul sfert de secol, coordonat de un partid care în istoria sa a avut 4 din 5 președinți certați cu legea, de la furt de voturi la crime împotriva umanității. Ei bine, moșii ăia sunt niște jigodii.

Dar nu ei sunt marea problemă. Marea problemă sunt ceilalți, care zic să arătăm compasiune față de ei. Cu toate argumentele greșite posibile.

1. Sunt bătrâni.

Să fii bătrân nu te face automat mai bun. Să fii bătrân înseamnă doar că ai trăit un număr de ani, e un fapt biologic. Cărtărescu are 60 de ani și în loc să se ducă să susțină PSD-ul s-a dus în piața Victoriei alături de toți ceilalți protestatari. E bătrân, biologic vorbind, dar nu e un ticălos. Mihai Necolaiciuc are 65 de ani și a făcut un prejudiciu de 57 de milioane de euro la CFR. Ăla e o jigodie. Bătrânețea nu e o calitate morală.

2. Sunt săraci.

Am să vă dau niște informații care poate or să vă surprindă. 90% din români sunt săraci. Poate chiar mai mult. Există cam 40.000 de români care câștigă peste 2000 de euro, salariul ăla la care visăm toți. Costi Rogozanu e sărac, mai ales cu duhul. Eu sunt sărac. Blogării „instigatori” sunt săraci. Vedeți pe vreunul dispus să voteze cu partidul lui Ion Iliescu pentru o sută de lei în plus la salariu? Nu.

3. N-au fost educați.

În România se confundă educația cu învățământul, pentru că avem 40% analfabeți funcțional. „Educația” e un fel de mesia, lumea crede că prin educație se poate repara orice. Nu, prin educație nu poți repara o țeavă de sub chiuvetă. Prin învățarea unei meserii, da. Cu educația poți să intri în casa omului, să dai bună-ziua respectuos și să-l inunzi. Educația se face acasă și nu ai nevoie de bani pentru asta. Dacă părinții lor nu i-au învățat că nu e ok să furi, atunci sunt neam de jigodii. Și dacă nu le-a spus nimeni până la 60-70 de ani, nici n-o să reușești acum cu „înțelegere și compasiune”.

4. Trebuie să arătăm înțelegere și compasiune.

Astea-s niște concepte foarte mișto, numai că nu le poți arunca așa la orice. Ai înțelegere și compasiune față de o bunicuță când o ajuți să urce în tren că nu mai poate și are două valize mari. Când o ții de mână să treacă strada că nu vede prea bine semaforul. Când îi dai 200 de lei pe lună că nu se-ajunge cu pensia. Când începe să voteze cu bandiții și să-ți spună ce-a zis domnu Gâdea la televizor poate un „taci mamaie din gură, că ești proastă” ar fi un gest util. Problema cu compasiunea e că ține de un desfrâu moral, cei care vorbesc tot timpul de ea mai au puțin și-și iau un toboșar și un vornic lângă ei să strige „Lumeeee, lumeeee, am compasiune, veniți să vedeți cum sunt plin de compasiuneeeee”. Duhnesc a ipocrizie de la distanță.

5. Păi și ce să-i facem, să-i omorâm?

Și-aici ajungem la partea cu roboții. Oamenii din jurul nostru pot discuta doar în alb și negru. Dacă zic că o gașcă de tatae sunt jigodii, nu înseamnă că trebuie să-i omorâm. E suficient un „gura, tataie, mânci căcat”. Dacă nu-i omorâm, atunci nu mai bine îi lingem în cur cu sete așa cum fac nenumărați „lideri de opinie” prin România? „Sunt și ei oameni”. Breaking News, și naziștii sunt oameni. Și Ciutacu e om, are dorințe, idealuri, mici hobby-uri și pasiuni. Asta nu înseamnă că nu e un căcat de om. Sunt toți pesediștii niște canalii? Cum spunea și Mark Twain, 90% dintre ei strică imaginea unui partid dealtfel onorabil.

Roboții nu au sentimente reale ci doar două beculețe în cap care se aprind alternativ. Nu pot face raționamente complexe. Îi vedeți la știri când mai e prins câte-un bolnav mintal care și-a violat fiica și i-a făcut trei copii, apoi și-a omorât fratele cu toporul în timp ce-și viola mama. „Vaaai, nu știam așa ceva, nu se poate, era un om cumsecade, dădea bună-ziua la oameni”. Sau îi vedeți când nu pot reține o frază mai lungă de 3 cuvinte. Dacă-i spui unui robot „Pula mea, ce-a făcut Dragnea e o mizerie incomensurabilă și ar trebui să-și dea demisia”, se vor bloca în primele cuvinte și vor măcăni „Așa se vorbește? Cu p… și altele? Ce fel de oameni suntem?”. „Cucoană, ăla vrea să elibereze 5000 de infractori în stradă”. „Bine, și dumneata crezi că e normal să vorbești așa?”. Dar cel mai mult îi vezi când mimează emoții, roboții nu au emoții. Neștiind cum funcționează emoțiile sunt la fel de disperați și când moare George Michael și când le moare mama. Și nici nu știu să le folosească, așa că le folosesc tot timpul. Roboții ăștia sunt în jurul nostru, sunt de toate vârstele și sunt cel mai periculos lucru pentru țara asta. Roboții aplică regula alb-negru la orice, ca prietenul nostru Tolontan, care spunea că „secretul surselor” îl apără pe Ciutacu de orice întrebări la Parchet, că e și el jurnalist. Faptul că jurnalistul Ciutacu a folosit informații să manipuleze, să mintă sute de mii de oameni, e în partea a doua a frazei. Parte la care RoboTolo nu ajunge, că are „cache”-ul mic și nu poate raționa și cu informația asta.

Și ca un ultim exemplu, luați-l pe tânărul Mircea Badea. El n-a fost sărac, a crescut într-o familie de profesori, a avut parte de educație etc. Are 42 de ani. Peste 25 de ani va fi și el bătrân și pensionar. Ce fel de bătrân credeți că va fi? O jugodie, ca acum, sau faptul că a reușit să ajungă până la vârsta aia îl va absolvi de toate păcatele?

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

8 thoughts on “Roboții sunt cancerul României

  1. D.ADAM

   Nu este bine sa fii batran in Romania… !
   Cred ca tinerii de astazi, si ei batranii de maine, vor ca pensionaii sa nu mai voteze…??
   Faca-se voia lor, si sa traiasca in liniste si pace cu cei pe care ii doresc sa-i conduca…si mai ales sa nu uite ca si ei vor fi batrani …
   Cei mai multi revolutionari au fost tinerii…. dar cei mai multi invatati si filozofi au fost batranii…..

   Este o rusine sa scrii si sa mai si publici astfel aberatii.
   Din articolul de mai sus citez:
   “5. Păi și ce să-i facem, să-i omorâm?
   Și-aici ajungem la partea cu roboții. Oamenii din jurul nostru pot discuta doar în alb și negru. Dacă zic că o gașcă de tatae sunt jigodii, nu înseamnă că trebuie să-i omorâm. E suficient un „gura, tataie, mânci căcat”. Dacă nu-i omorâm, atunci nu mai bine îi lingem în cur cu sete așa cum fac nenumărați „lideri de opinie” prin România? „Sunt și ei oameni”. Breaking News, și naziștii sunt oameni. Și Ciutacu e om, are dorințe, idealuri, mici hobby-uri și pasiuni. Asta nu înseamnă că nu e un căcat de om. Sunt toți pesediștii niște canalii? Cum spunea și Mark Twain, 90% dintre ei strică imaginea unui partid dealtfel onorabil.”
   Mark Twain ar fi murit cu siguranta daca ar fi citit astfel de texte…PUNCT!

   Reply
   1. eftimie Post author

    Nu doar Mark Twain, chiar și tu ai fi murit cu siguranță dacă ai fi citit textul.

 1. florin

  Pretenas, imi erai simpatic, dar o cam dai in bara cand vrei sa dai impresia ca le stii pe toate. Pe mine nu ma deranjeaza faptul ca generalizezi, precum pe antecomentatorul, generalizarea e naspa daca vezi un bosorog pe strada si ii zici asa din senin “da-te-n pula mea de pesedist”. In cazul de fata, ma mira ca nu te-ai prins de ce se uita batranetul in gura lui Gadea. Pai, pentru ca tot ce-a fost non-Psd la guvernare a fost un dezastru. Si pentru ca nu vor sa mai riste. Bai, io cand il aud pe Iohannis cum vorbeste, cu taica-miu de fata(pesedist de cand il stiu cum voteaza) imi vine sa bag capu in nisip ca strutu. Mi-e rusine. L-ai vazut pe Nicusor Dan la ultima conferinta de presa? Catastrofa. Usr e o butaforie.
  Cat despre Tolontan, o da el nasol a liberal neo-marxist stangist, dar cand o arde profesional, o da bine. Si p-asta cu protejatul surselor au rumegat-o altii mai destepti ca noi si asa e. Si io consider propaganda aia infecta gen Ciutacu mai putin perversa, prin faptul ca e ostentativa, decat aia “profi” gen Moise Guran.

  Reply
  1. eftimie Post author

   Se bazează propaganda lui Guran pe minciuni făcute cu rea intenție? Că aici putem încheia toată discuția despre deontologie și alte chestii. E Nicușor Dan praf la discurs public? Da. Îl face asta un ticălos? Zic că nu. Este Iohannis tâmpit? Da. A încercat să promoveze o lege prin care ăia care au făcut manevre cu case să fie cumva iertați? Nu.

   Roboții nu au compas moral, ca tine, evaluează doar concepte și cred că sunt egale. Când compari discursul catastrofal al lui Nicușor cu discursul plin de minciuni al lui Dragnea, e clar că nu ai o problemă de moralitate în tine.

   Reply
  2. animaloo

   pentru ca tot ce-a fost non-Psd la guvernare a fost un dezastru.

   eu cred ca aici puteai sa inchizi. Da tu esti un om mare, incerci sa il faci din argumente 😀

   Reply
 2. Bogdan

  Tin sa-ti dau dreptate in cea mai mare parte a textului.
  Dar, batranii de azi sunt parintii nostri. Au ajuns mai buni sau mai rai si in functie de cum i-am “crescut/influentat” noi.
  Ei ne-au crescut cum au stiut si cum au vazut ei in societate ca se poate…doar ca noi de la un moment dat am preluat fraiele si am putut sa ne si informam din alte surse si sa analizam/discernem manipularea de realitate.
  Ei nu au avut acest privilegiu…batrani fiind, nu s-au putut adapta la era informationala si televizorul/socializarea/barfa a devenit motorul care i-a impins in fata. Clar acel motor acum e vechi si polueaza modul nostru de a trai acum.

  Dar ma uit si la cei batrani din jurul meu…ce au copii de varsta mea 30-35 ani.
  Sunt mai cumpatati in a crede tot ce vad la televizor si datorita copiilor ce le explica acum ca ce se intampla nu e bine, nu e despre Iohannis si PSD, e despre viitorul tarii.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *