Respect domnu’ Pleșu!

Printr-un singur text bine punctat, lejer scris, ca o pasă dată de Hagi cu exteriorul, maestrul Andrei Pleșu, șeful intelectualilor români, a doborât cam un milion de hipsteri cum dobora popicele Iosif Tismănaru (nu-l știți, că n-a jucat la Steaua, dar avea 17 medalii internaționale la sportul ăsta).

Maestrul Andrei Pleșu a scris, candid, că se uită la „Las Fierbinți”, un serial de la ProTV, și că-l distrează câteva chestii de-acolo, ba poate chiar multe.

Și, după ce maestrul a spus asta, internetul a fost inundat, efectiv, de oamenii care jurau cu venele tăiate în foc că nu se uită la televizor, care au recunoscut și ei că se uită la așa ceva. Firește, prima scuză pe care o vor găsi-o mincinoșii va fi că se uită pe torenți, pe provideo sau cum s-o numi platforma aia fantomă a Pro de video. Dar nu e așa. Se uită la televizor.

De-aia trebuie să-l respecți pe Pleșu, a șters cu figuranții de pământ: păi ori te uiți la Las Fierbinți, deci ai televizor, ori nu te uiți la Las Fierbinți, deci crezi că gusturile lui Pleșu sunt îndoielnice. Iar fără asta, cum poți să mai urli că-ți place cultura, să te bați cu capul de gard că maneliștii din țara asta nu știu ce-i bun?

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

5 thoughts on “Respect domnu’ Pleșu!

 1. Ciprian

  Deci hai sa clarificam, domnu cu cuvintele. Ceea ce prezinți aici e în primul rand e eroare de logica, una banala, se numește o falsa dilema. Adică, e o propoziție logica care aparent e cu sau exclusiv, dar în realitate ambele afirmații pot fi adevărate, sau false în același timp.
  Poate ma uit la Las Fierbinți și tot cred ca gusturile lui Pleșu sunt îndoielnice, sau poate nu ma uit si totuși cred ca Pleșu are gusturi complet rezonabile.
  Vezi asta-i misto într-o societate libera, ca dacă vreau pot să-l iubesc pe Pleșu și fără sa ma uit la televizor și nu e nicio aberație în asta, ca nu e ca la fotbal sa țin cu Steaua sau Dinamo. N-a șters cu niciun hipster pe jos, stai liniștit.
  Mai ușor cu retorica, ca mai înțelegem și noi una alta.

  Reply
 2. Liana

  Eu nu ma uit la Las Fierbinti si m-as uita la TV la HBO si la Paprika (sau chestii d-astea cu mancare); dar e tras din priza, pentru ca aia mica nu s-ar mai dezlipi de el. M-am uitat la un film, acum vreo doua luni, pe A1 si am crezut ca fac icter de la reclame – cantitate si non-calitate.
  Ce ma enerveaza la serialul asta e ca sunt multi care se uita si carora li se pare genial – cam ca dl Plesu, asa. Ei, insa, neavand anvergura dumnealui, se apuca sa-mi povesteasca mie, dimineata de dupa, ce glume geniale au facut aia in film. Nu e nimic, dar nimic mai plictisitor decat sa auzi unul ca-ti povesteste un film. Dar sa-ti povesteasca glumele dintr-un film e de-a dreptul de-ti vine sa te sinucizi.
  Dar, sinucigandu-ma eu, asa in capul meu, stau, zambesc, incep sa casc si cred ca e gata. Daaarrr, nu, omu’ cauta episoade anterioare pe youtube, ca sa-mi arate cat de amuzant e si cum crapi de ras.
  Asta ma omoara pe mine la serialul asta – aia care se uita, recunosc ca se uita si tin sa se uite si altii, cu ochii si cu mintea altora! Acum, ca I-a andorsat si onor’ domnul Plesu, ma astept la ce e mai rau!

  Reply
 3. Emil C

  Articolul asta al lui Plesu nu dovedeste decit ca e si el un tirtan oarecare cu vocabularul mai dezvoltat.
  Cam ca Cornel Dinu, asa.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *