De remarcat: omerta media pe congresul USR

Că-mi tot apăreau prin feed informații de la congresul USR (12-14 mai) am încercat să găsesc ceva mai pe larg în afară de faptul că a fost reales Nicușor Dan. Gen, vreo știre prin media tradițională. Aș zice că e un subiect, USR e al treilea partid parlamentar din România, poate chiar al doilea dacă începem să recunoaștem că PNL e doar un fel de PSD cu oameni mai nesimțiți, care nu vor să recunoască că au venit la furat și la făcut comunism în țară.

Liniște totală, fratele meu, exact acum, în zilele astea când au ăștia congresul. E ceva interes pe un fel de congres UDMR, ceea ce arată cât analfabetism politic e în țara asta. UDMR este o grupare de slugi ungurești: când cu Trianonul s-au cărat băieții cu bani de-aici și au rămas doar slugile, după al II-lea război mondial orice ofițer ce stătea prin zonele astea avea o servitoare unguroaică pe care o mai și servea cu ciocan românesc când nu era soția acasă. Ăștia au lansat legenda cu „ce bune sunt unguroaicele la pat”, până și bunică-miu a avut una care a trebuit la un moment dat exmatriculată din casă după ce s-a săturat mamaie de figurile ei. Pe faza asta, să nu iasă scandal cu partidul și superiorii, femeile alea primeau o sumă de bani să-și țină gura. E și o vorbă printre unguri, a plecat la oraș în ciubote și a venit în cizme cu toc, înțelegi? Pentru o felație de lungă durată primeau ceva lux, niște cercei, niște încălțări, reveneau doamne în sat. Asta e UDMR acum doar că, pentru 25 de ani de felație, maghiarimea românească primește în loc de cercei niște plăcuțe bilingve și dreptul să-și plătească birul la stat în limba proprie. Ei fiind la fel de săraci ca restul țării și neavând niciun produs cultural în afară de plângăciuni că nu-s autonomi. N-ai ce să-i bagi în seamă pe ăia, acum doar au stabilit cui o să i-o sugă pentru cercei și cât de obraznici să fie când o cer.

Dar USR este, repet, al treilea partid din România. Am ceva explicații pentru black-out-ul ăsta, dar ambele sunt insuficiente. Una ar fi că șefii din presă sunt unii din cei mai proști oameni pe care-i poți întâlni vreodată, un pic mai inteligenți ca un taximetrist dar sub un om care vinde telefoane la Obor. Niște bișnițari, multă gargară și joc de mână, prea puțină competență. Nu discutăm despre competența morală, pentru asta există unitatea de măsură Tolontanul, numită așa după ziaristul care zice să fim mai echilibrați și mai puțin gunoaie și extremiști în timp ce el produce gunoi la GSP cât să dubleze cifra de afaceri la REBU. CTP, de exemplu, este 2,8 Tolo, pentru că el vorbește de principii după ce a fost șef la două ziare, unul controlat de mafie (Hrebe, Tinu) cu bani de la stat (Cet Govora, CFR Marfă) altul controlat de un evazionist fiscal atât de meseriaș încât n-a plătit niciodată dările la stat (Sârbu) și de fiecare dată n-a știut nimic. Pleșu este doar 2,1 Tolo, el doar ar renunța la libertatea de exprimare să fie bine să nu fie rău, face ad-hominem-uri pe blogul lui ca răspuns la alte ad-hominem-uri, dar cumva ale lui sunt mai bune, pentru că are o armată de oligofreni cărora le curg balele pe tastatură când aud cuvântul cultură. Partea cu renunțatul la libertatea de expresie nu-i deranjează.

Și mi s-a părut interesant cum „ăștia”, care o să behăie la o conferință făcută între ei cum or să se plângă că lumea nu mai citește presă, în timp ce ei ratează un subiect relativ important, zic eu. Ah, și pe mine mă enervează USR de mor, dar nu i-aș ignora, repet, sunt un partid important în România, practic suntem noi, ăștia de ne credem mai deștepți decât cimpanzeii sechestrați în sate sau la București care votează PSD pentru apă potabilă.

Pe de altă parte, poate eu greșesc: ăștia de la care am pretenții sunt, de fapt, aceleași gunoaie care au promovat campania falsă „Balena Albastră”. Dap, eu sunt de vină, încă mai sunt atât de prost cât să cred în mass-media tradițională.

PS Subiectul zilei e un atac cibernetic în care analfabeții care abia știu să deschidă un calculator sfătuiesc alți analfabeți să-și facă update la Windows.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

4 thoughts on “De remarcat: omerta media pe congresul USR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *