Recunosc, eu am greșit, pentru că iau droguri

În Better Off Ted, unul din cele mai bune seriale de comedie ever, era un personaj numit dr Bhamba, care era folosit ca țap ispășitor când compania la care lucra, o corporație fără suflet, făcea câte o tâmpenie publică. Bhamba apărea și spunea că el e de vină, pentru că ia droguri și de dependent de droguri. Și o zicea cu zâmbetul pe buze, pentru că-l durea în fund de părerea altora și primea câteva luni de concediu de la compania în care lucra, totul plătit, sub pretextul că se duce la dezintoxicare.

Acu, în multdiscutatul serial cu românii de la Channel 4 apare un Dorin, zis John, care a mai apărut într-un alt documentar, în care se lăuda că e hoț de buzunare și că produce bani grămadă, recordul fiind de peste 3000 de lire într-o zi.

dorin-hot-de-buzunare

Asta îmi aduce aminte de un tip din Brașov, care tot apărea în ziare cu diverse excentricități. Ba era nebunul care colecționa 1000 de căciuli, ba era omul care merge numai pe jos, în fine, ideea era că dacă aveai nevoie de un reportaj mișto, de culoare, de-alea care-i plăceau lui Tolontan când era șef la publicațiile locale ale Media Pro și spărgea câte un telefon pe săptămână de nervi, ei bine, când aveai nevoie de unul de-ăsta, apelai la omul nostru cu povestea gata făcută. „Bă, te bagi la asta? Românul care a mâncat trei luni numai heroină cu pâine”. Invariabil omul zicea da.

Așa o fi și Dorin al nostru, pentru câteva sute de lire, vine reporterul la el (și știm cum funcționează presa din insulă) zice ce vrei tu: că-i hoț de buzunare, că e regele în exil al românilor, adevăratul fiu al lui Ceaucesco, tăt.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

0 thoughts on “Recunosc, eu am greșit, pentru că iau droguri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *