Războiul mondial al fumătorilor

Am impresia că această carte ar trebui citită mai degrabă de nefumători, de ăia care n-au prins viciul și de ăia care urlă că fumătorii sunt Satana. E povestea lui Constantin, un tip ce fumează de prin adolescență și arată, de fapt, cât de importantă e țigara în viața unui fumător. Toate momentele din poveste sunt legate de fumat, cum a fumat când a făcut sex prima oară, cum a fumat când a mers la oraș la club, cum fuma când s-a îndrăgostit, cum a trebuit să se lase de fumat o perioadă din dragoste, ce fuma când a întâlnit o femeie ce a fost mai mult prietenă decât amantă.

Refugiat în Camarile, un stat imaginar „laic și fumător”, naratorul își aduce aminte de toate aceste momente pline de fum, în care țigara e pe primul loc și abia apoi restul. Are destule naivități în ea, dar astea trec în planul doi față de povestea fumatului personal. Nu e nici măcar o odă pentru fumat, nu te instigă să te apuci de fumat, scrie doar cât de mult a fumat el. Nu prezintă o imagine idilică a fumatului, prezintă doar un om și dezamăgirea medie pe care o simte într-o lume în care este privit ca un criminal.

În fundal e povestea unui copil crescut de bunică în timp ce părinții sunt plecați în Spania la muncă, oameni de care îi pasă prea puțin până spre final, când îi face, subtil, importanți în povestea personală. Dar tot cu țigări și fumat și despre fumat.

3,5 din 5. Se găsește la emag / cărturești / libris

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

One thought on “Războiul mondial al fumătorilor

  1. Strachină

    De cand cu Raul, am maxima incredere in recomandarile tale !

    Ne-am pus in miscare! Iti livram comanda 26883983, in valoare de 24,10 lei, intre 05.09-06.09. Imediat ce o predam curierului, vei fi notificat.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *