Randez-Vous cu Moise Guran

Am fost sceptic de la început, știind că este oltean, iar oltenii sunt de o răutate rară, cum doar în Buzău găsești. Singura diferență e că oltenii sunt și deștepți, deci e un strat proaspăt de gem peste tartină, de perversitate și ură.

Și am zis că ne vedem undeva în public, am ajuns mai devreme și l-am urmărit cu atenție cum merge când intră. Anii de karate m-au învățat să anticipez mișcările adversarilor, Moise umblă ca un șarpe antrenat, cu umerii lăsați, ca un Myagi, lent inițial, rapid la final, letal! Lovitura lui pornește din șold, din centrul de greutate. M-am uitat la mâinile lui, are niște labe mari, de țăran. Chiar și așa, cu tot antrenamentul și chi-ul meu, primul pumn m-a surprins. „Mai faci glume de doi lei, ratatule?”, a urlat Moise încercând să arunce al doilea pumn.

Nu și-a calculat bine returul, am reușit să eschivez și să arunc, la disperare, un picior în coaste. M-a prins, s-a lăsat cu toată greutatea pe el, când să se rupă l-am lovit puternic în ureche. S-a tras rapid în spate, am crezut că fuge, era doar o schemă, m-am ridicat, poc, un cap în gură, tare, cu sete și ură. Am căzut pe masă, m-am uitat disperat la chelneri sperând că va chema unul dintre ei poliția, nimic, priveau pasivi, unul avea telefonul pornit și filma.

Am sărit de pe masă, mâinile pe cap, coatele înainte, ca la keysi, un, doi, trei patru lovituri, dar satana oltenească s-a ținut tare, nu umbla cu ochelarii la el, plus că e extrem de rapid în mișcări. Eu iute, dar el și mai iute! Mi-a aruncat telefonul în ochi, un Nokia de=ăla vechi, mi-a spart arcada pe dreapta, până să mă prind era deasupra mea, patru pumni direct în față, pac, pac pac pac.

Încep să mă enervez în timp ce îmi apăr fața cu un scaun inutil, pentru că pumnii lui Moise Guran sunt ca ciocanul lui Thor, trec prin orice, „dă-o-n pula mea de treabă, chiar atât de mult te-au enervat glumele alea cu poza ta în locul lui Mîndruță?” – „Nu m-au enervat deloc”, spune el în timp ce toarnă pumni și dă cu cotul de fiecare dată când vreau să-i dau câte un picior în coaste. „Și-atunci ce căcat vrei?” – „A, voiam să te întreb dacă nu ai chef să scrii niște texte pe Biziday, așa, în stilul tău dar fără prea multe înjurături, că suntem un site premium”.

eftimie-batut

„Bine, o să trimit niștee texte”, am urlat înainte să fug spre baie să mă pansez. Acu aștept să-mi dea ăsta adresa de e-mail și, cine știe, poate ne regăsim și pe site-ul ăla.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

0 thoughts on “Randez-Vous cu Moise Guran

 1. Marius

  Ti-a dat de te-a julit. Acum sa vedem pe unde scoti camasa, la retur. Oricum nu oricine o fura de la Guran :)!

  Reply
 2. Moise

  desigur relatarea este distorsionata de scaunul pe care eftimie il avea la un moment dat infipt in ochi si, bag sama, nici nu mai auzea bine. am zis: ba eftimie, voi la tnr oricum faceti mai mult titluri si poze, mie mi-ar trebui textele… bine, a zis el, dar, acu inteleg ca nu mai pricepea ce vreau.
  data viitoare nu mai dau la fatza, jur!

  Reply
 3. andrei manea

  Sanchi balamale. Ati baut ca porcii si la final ati cantat SI’ALTA DATA, SI’ALTA DATA, O S’O FACEM SI MAI, SI MAI LATAAA!

  V-am vazut eu la terasa! :)))))))

  Reply
 4. coke

  Spune-i stimabilului Moise Guran, acest gura economic al tarii, ca site-ul ala n-arata deloc premium, decat poate daca ne-am teleporta inapoi prin 2000, atunci cand o ardeam pe dial-up si gaseam noile site-uri in top100.ro

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *