Nu ne putem prezeta la război, avem platfus la cap

Nu știu câți oameni mai țin minte dar pe la sfârșitul mileniului trecut a avut loc, chiar perete în perete cu noi, un război mișto, cu arme, muniții, NATO și teroriști, în urma căruia România a pierdut nenumărate canistre de benzină de contrabandă. Pentru că în vremurile acelea hârtia era scumpă și băutura ieftină, n-a existat o panică suficient de mare cât să ne gândim că vine războiul peste noi.

Plus că, la un moment dat, a venit direct NATO și le-a dat ălora cu bomba în cap, rapid.

Înțeleg că situația în cealaltă parte a țării, peste încă o țară, în Ucraina, e nasoală rău de tot. Revoluția de pe maidan a câștigat la maxim, bucăți din țară au fugit la ruși iar promotorii democrației de-acolo mai au puțin și fac al patrulea Reich. Sper din suflet ca printre fraierii din România care au empatizat ca vitele cu revolta de la Kiev să fie și niște evrei, îs curios cum sună în idiș ”ne-am dat cu tesla în coae”.

Pe de altă parte, sunt convins că aceiași idioți care solidarizau cu hăbăucii ăia de-acolo sunt acum îngrijorați că vine războiul peste noi, mai ales că a apărut un formular tip de certificat medical ce trebuie prezentat în caz de încorporare. Așa știi când o țară, un popor vrednic, se pregătește de război: oranizează birocrația.

În toate astea este o veste bună: deși nu pare, suntem extrem de patrioți. Doar niște oameni cu mai mult patriotism decât logică cred că tovarășul Putin ar fi interesat de capturarea României, că țara asta e un trofeu atât de mișto cât să te riști să intri în război cu unchiulețul SAM, cara abia așteaptă un motiv să mai invadeze ceva, să testeze niște drone și să reconstruiască cap coadă. Pentru ce? Să ia puțurile de la Petrom să le dea la Lukoil? Pentru grâne? Pentru invențiile noastre de la Geneva? Pentru aurul de la Roșia Monană? Da, ăsta trebuie să fie.

Totuși, în cazul în care Putin este un dictator dement dublat de un geniu militar și nu un megaloman de tip Radu Mazăre, atunci să ne rugăm la Dumnezeu să fie război în timpul săptămânii, să nu trebuiască să mergem la muncă. Ca recrut sunt dispus, la deschiderea focului, să împușc orice gradat de-ăsta, făcut de generalul Oprea la un șpriț (gen ginerele lui regele Mihai) ca să dau o șansă și oamenilor rămași acasă. Dacă ne predăm de miercuri, sperăm că până vineri să se termine procedurile de dezertare, să ne vedem dracului de treabă, să sunăm prietenii de pe autostradă, dă la Fetești.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

0 thoughts on “Nu ne putem prezeta la război, avem platfus la cap

 1. Claudiu Constantin

  Pe Putin îl doare-n cwr de România, nu aia ar fi problema noastră. A noastră ar fi că avem niște obligații față de NATO și UE și că, în caz de nevoie, tre să solidarizăm cu ei, vrem nu vrem. Dar nu se va ajunge acolo, noi avem treabă pe-acasă, prin curte 😀

  Reply
 2. animal00

  oare cate zile libere avem daca se da cu razboi? Oare militarizeaza astia vama veche, riscand sa streseze calutii de mare?
  Daca vine razboiu o sa vedeti voi ce bine e ca nu s-a facut baraju de la rosia montana, ca ala era lovit cu racheta si mureau cleanii de pe cursurile de apa din jur

  Reply
  1. eftimie Post author

   Da mă, ne-a trecut pe lângă ureche. Ce bine că am ieșit în stradă când a fost nevoie!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *