Putem fi Dumnezei chiar mâine!

Cu toții știm, cel puțin aici în România, țară care duhnește a succes prin toți porii, că icoanele fac minuni. Și chiar și moaștele, sunt sute, mii, zeci dacă nu chiar sute de mii de cazuri de minuni făcute după ce pupăm moaștele. Recent am citit despre ceva turnător la securitate (popă era funcția sa de civil) care a răsuflat în sicriu, a deschis ochii și a zâmbit, pe site-ul B1 Tv care, dacă nu știți, e un site al unei televiziuni de știri în România. Oamenii ăia au zis despre Trump și Dodon, deci sunt la curent cu realitatea imediată.

Iar 300.000 de români la Sf. Parascheva nu pot minți. E clar că e ceva acolo. Și-atunci urmează întrebarea pe care doar o minte atât de progresistă ca a mea poate s-o pună. O minte care cuprinde universul la o amplitudine care i-ar face pe oamenii de rând să cadă în rugăciune de slavă, deci nu doar un tip inteligent, ci și un erou, un apostol al gândirii. Aș putea spune, cu modestie, un Moise al ideilor, care-i scoate pe semeni din deșertul lipsit de spirit către o Țară a Făgăduinței.

De ce nu pupăm două moaște între ele? De ce nu luăm rămășițele Sf. Dumitru, patronul spiritual al Bucureștiului, și le punem să pupe moaștele Sf. Parascheva, patronul spiritual al moldovenilor care nu sunt în București? Împreună ar putea face DUBLĂ MINUNE! Dacă un om obișnuit pupă moaștele sfintei Paracheva și are ultra-noroc, vă dați seama ce ar reuși un om fără păcate, sau cu păcatele iertate complet, cum a fost probabil Sf. Dumitru? Evident că moaștele ar deveni atât de potente că am vomita de fericire pe stradă.

Dar asta nu e nimic! Să ne gândim la icoanele făcătoare de minuni. Chipul lui Arsenie Boca plânge încontinuu în câteva locuri din țară. Dar și icoanele cu Fecioara Maria o fac. De ce BOR se ferește să aducă aceste minuni la adevărata lor putere? De ce nu punem o icoană cu Fecioara Maria să pupe un chip al lui Arsenie Boca? În felul acesta nu doar că ar plânge, ar multiplica minunea! Cred că chipul lui Arsenie s-ar și pișa mir!

Am putea combina toate aceste simboluri creștine de pe teritoriul României! Toate plâng și fac minuni separat dar împreună, ar face super minuni. Nu putem suporta atâta liniște sufletească și noroc? Ce ne oprește să le unim, să le adunăm pe toate?

Fără îndoială că acest lucru trebuie făcut la Vidraru unde, de jur împrejurul lacului, să aliniem toate icoanele care plâng, să se scurgă acolo. Apoi, aruncăm toate moaștele înăuntru, care izvorăesc sfințenie la cote de-a dreptul nemăsurabile cu puterile și mințile noastre lumești. Patriarhul Daniel, singurul capabil de asemenea fapte, întrucât este prea fericit, va mesteca totul cu sceptrul său sfințit de aur, să se pupe bine toate moaștele între ele. Apoi, noi toți, dar primii ziariștii, că ei sunt mai slabi cu duhul, ne vom arunca în pielea goală direct în apele infinit de sfințite ale Vidrarului.

Și vom fi toți atât de puri și de sfinți că vom sublima direct în absolut, lăsând țara asta unor oameni mai nevrednici, mai tâmpiți, care nu cred în minunile sfinte, să se chinuie ei cu ea.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

2 thoughts on “Putem fi Dumnezei chiar mâine!

  1. catalinx

    De fapt , ai gandit-o prea soft, eu zic sa-l luam pe Sfantul Dumitru si s-o futem pe Sfanta Parascheva cu ciolanele lui.
    Ma astept ca un al doilea Isus s-ar putea naste din impreunarea celor fara de pacat. Sau vreo ruda de-a lui Dragnea, cine stie – minunile-s minuni, nu se intampla cu rigoare stiintifica.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *