Cum e cu publicitatea la televiziunile banditești

Pentru că lumea e preocupată de prezența brandurilor pe televiziunile care dau otravă populației, gen Antena 3 și România TV, simt o nevoie lăuntrică de a explica exact ce este în capul lor și cum funcționează. Așa că o să simplific lucrurile la extrem.

Să presupunem că brandul X cunoaște activitatea infracțională a lui Sorin Ovidiu Vântu și știe că, într-un viitor apropiat, acesta va jefui o bancă în miezul zilei. Acel brand îi zice așa: „Sorin, ai 500 de euro de la noi dacă atunci când jefuiești banca porți un tricou cu X-cola. Dacă devii viral cu poza aia, încă 500 de euro, bonus”.

Cam ăsta este raționamentul după care funcționează majoritatea brandurilor, că ei nu au datorie față de popor, patrie și alte scamatorii, ci au o datorie față de acționari. Acționarii acelor companii sunt poporul lor.

Deci, da, orice brand care-și face publicitate la televiziunea de jeg România TV știe exact ce fel de jeg este acea televiziune, știe și cum pute Ciutacu când încearcă să gândească. Ăia care zic „dom’le, nu știm ce program va avea televiziunea, noi facem contractele în avans”, mint ca sluga slugarnică de Sorin Grindeanu. Toate agențiile de publicitate știu exact că Antena 3 este un gunoi care vrea să distrugă țara iar România TV este un gunoi care vrea să fie furată toată țara înainte de a fi furată. Orice om care spune altceva nu este decât omul care l-a învins pe Tăriceanu la competiția de mâncat căcat viteză.

Cei care cred că „brandurile” vor renunța la publicitate că televiziunea x sau y are o imagine proastă sunt oameni atât de naivi încât senilitatea o să fie o promovare pentru ei. Antena 3, acum un an, amenința cu mișcări de stradă că nu voia să se mute dintr-un sediu luat cu bani furați de patronul lor. A fost ceva scandal, Iohannisul ținea cu ei, s-au făcut liste cu companiile care dau publicitate, ălea s-au retras vreo câteva zile de-acolo și, înainte de a arunca cu actuala basculă de lături în populație, toate brandurile erau călare și bine-mersi la A3. Că, dacă e să dau crezare Iqads, brandurile au scăzut 139 la 49, și nimeni nu se întreabă „băăăăă, de ce erau 139 de branduri pe Antena 3, televiziunea anti-lege, deținută de un infractor, parte din trustul intact, trustul cercetat pentru șantaj?”.

Iar răspunsul e același de la început: companiile astea nu răspund în fața publicului ci în fața acționarilor. Deci ar face reclamă și la muzeul comunismului dacă asta-i ajută pe acționari.

PS. Băi, mă piș pe mine de empatie când aud de Van Goering sau cum îl cheamă pe jupânul de la Raiffeissen, care e jumate român și a ieșit la proteste și niște slinoși vor să-l ostracizeze, că e de la multinațională și a susține protestele și alte chestii. Serios, mă piș empatie când aud de maestrul ăsta cum iubește democrația de-i sar ochelarii din cap. Și care anul trecut pompa bani în Antena 3, că democrația e ok, dar, plm, ăia au o audiență de un milion de cretini iar FlexiDepozit e genul de chestie care poate merge doar la cretini. Acum ăia îl scuipă în față pe banii aprobați de el, ceea ce mi se pare un fel de justiție divină.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

6 thoughts on “Cum e cu publicitatea la televiziunile banditești

 1. Strachină

  Să-mi bag pula dacă articolul ăsta nu ar trebui băgat în cursurile din anul 3 , semestrul 2 la ASE. Reality of economics aplied in 3rd world countryes.

  Reply
  1. John

   Asa-s de prosti aia la ase in anul 3 incat au nevoie de cineva sa le spuna truismele astea? Daca ai trecut de liceu si nu reusesti sa iti dai seama singur ca firmele fac ce e bine pt actionari…oricum esti votant psd, deci n-are rost alta discutie.
   Doar ca uneori si actionarii se satura de discutii si presiuni…si iau decizia corecta.

   Reply
 2. Lichu

  La cat plateste gronigen asta angajatii pt 10-12 ore de munca pe zi ar trebui sa.i fie rusine. Probabil in ro se poate.

  Reply
 3. Dorel

  Firmele care-si fac publicitate se vor indrepta intotdeauna spre ratinguri mari si emisiuni de succes. Datorita tehnologiei, exista posibilitatea de-a afla si masura audienta in oricare minut al zilei.
  Bref, televiziunile bune incaseaza iar cele proaste intra in insolventa&faliment!
  Ca manager de firma imi promovez produsele acolo unde, de exemplu, realizatorii reusesc sa demita pe seful suprem sri, pe un procuror venerat din dna( Blair, nu-ti mai fie frica, Portocala-i pipilica!!) ,pe-o judecatoare ticaloasa din sfera inalta a proceselor romanesti, si e la rand….ghici cine?
  Da, e un adevar, televiziunile puternice si bazate , sprijinte de ratinguri mega-uriase in comparatie cu oficinele sclavete, vor dainui!
  C-asa-i in economia de piata, cel mai bun castiga!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *