Propaganda rusească atinge exact pe cine trebuie: pe idioți #2

Apropo de infograficul Hotnews despre cum se face propagandă rusească pe internet, revin cu o idee mai veche. Dacă e într-adevăr propagandă, ea ajunge doar la idioți.

Idioții ies repede în evidență prin faptul că nu au umor sau au unul foarte violent și agresiv. De-aia îmi face plăcere să râd de Rogozanu că e spion rus, că știu că nu are umor și se oftică. La fel ca și Ernu, nici ăla nu are umor, dar are oareșce talent și o fărâmă de inteligență.

Iar chestiile alea share-uite de idioți sunt, de obicei, de pe site-uri de idioți, gen fluierașul.ro, expunere.com sau comisarul.ro. Sunt site-uri care publică și articole în care cancerul se vindecă bând suc de lămâie cu ghimbir.

În plus, idioții sunt inofensivi și ușor de contracarat. Doar semi-idioții sunt îngrijorați de ei, gen ăia de la Hotnews. Dacă vreau să distrug toată propaganda rusă în două săptămâni, e suficient să lansez zvonul că Putin este evreu. Mi-e foarte ușor să fac un text de-ăla, cum a avut o mamă evreică, pe care o chema Rashela Jidanberg, și mă costă sub 30 de dolari să fac un site AdevăruriSECRETE.com unde să distribui prostia. Dacă sugerez și că e cam homosexual, am câștigat războiul mediatic.

Idioții sunt buni, pot fi folosiți ca turnesolul, să afli ce idei mai circulă prin mediu. Dar total inofensivi iar direcția lor poate fi ușor schimbată. Nu uitați să semnați petiția pentru Radio Guerilla.

Altfel, serios, imaginea de mai jos nu e trucată deloc.

doru octavian dumitru motivational

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

0 thoughts on “Propaganda rusească atinge exact pe cine trebuie: pe idioți #2

 1. Perkele

  Deci Doru Octavian Dumitru nu e asa prost precum pare (la fel si Andreea Raicu).

  Reply
  1. Perkele

   nu ma refeream la asta, ma refeream ca are suficiente in cap ca sa profite ca are un pic de notorietate, folosind-o ca sa ia bani de la prosti (cum face si Raicu cu conferinte de mindfulness).

   Reply
 2. Gustav

  Eu nu as incerca vreodata sa destabilizez acest “echilibru”, este nevoie de si de acest gen de persoane. Tu ai idee care este procentul de corporatisti care citesc asa ceva, care cred si isi doresc ca aceste chestii sa fie si mai multe si mai incredibile?

  Reply
 3. Divort Rapid

  Propaganda rusa ajunge cel mai eficient la prostii cu pretentii de intelectuali. Aceia sunt cei mai periculosi, cei care nu se documenteaza, nu rationeaza , fura din zbor o ideea cu pretentii savante si o perpetueaza la greu!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *