PrinBraşovulMeu, meniu complet

De-ai lor: : Elena Ciric, Toma Nicolau, Sergiu V Vasile, Julius Constantinescu, Claudia Tocila, Roxana Farca. Dragos Asaftei și Bogdan. De-ai noştri: Cel mai citit blog din Ardeal, al doilea cel mai citit blog din Ardeal, Manu, Marius, Radu, Cristi, Raluca, Benny, Cătă, Alex, Nico, Rivi si Dani. Şi încă vreo câţiva: la telecabina am numărat 27, să mă ierte cei pe care i-am uitat.

Şi-a tras un frig de ţi se răcea berea în mână, se răcea aşa cum doar Czell pe vremuri o mai făcea, obiceiul fiind pierdut mai apoi. Braşovul este, probabil, singurul oraş din România unde nu găseşti bere rece în centru ci doar ceva călâi. A fost frig şi ploios aşa că mare parte din traseu l-am făcut zgribuliţi şi repejor.

Traseul.

Vineri seara am impresionat lumea cu bucatele de la restaurantul Sergiana iar sâmbătă dimineaţa le-am arătat că nu-s pericole să te îngraşi dacă vrei să vizitezi calumea oraşul. Aşa că am început pe la 10 cu Turnul Alb, urcând dinspre Bastionul Graft, am trecut la cel Negru, şi ne-am uşchit rapid spre Prima Şcoală Românească. Profesorul Vasile Oltean era în formă şi relativ uimit că a avut parte de atâta lume după o vară de “hibernat”. În afară de noi au mai fost vreo două clase de copii.

Am pornit apoi la vale, spre strada Sforii, cea mai romantică stradă din România şi spre telecabină. Sus în vârful muntelui am deşărtat desaga cu bere Ciucaş şi ne-am pregătit să coborâm pe unul din cele 5 trasee propuse de ei în broşura aia cu haiducit. Am luat un prânzişor la ComeBack, un loc în care am fost vara asta de câteva ori fără să ştiu cum se numeşte, apoi ne-am întors la Basionul Postăvarilor unde Kano Koichiro ne aştepta cu Cvartetul Corona şi ceva muzică clasică. Seara am luat cina la Tratoria Tassi, restaurant italian preluat recent de cei de la Sergiana.

Oamenii faini care au făcut treaba să meargă

Al doilea cel mai citit blogger din Ardeal mi-a fost de mare ajutor. În unele momente mi s-a părut mai patriot local decât mine şi el stă în oraşul ăsta de doar doi ani. Apoi oamenii care au venit. Pe ai noştri din SMBraşov îi ştiam cam ce le poate pielea. Pe cei din Bucureşti nu-i ştiam aşa bine (cu excepţia fiului meu adoptiv Julius O’Constantinescu), şi mi-a făcut plăcere să constat că-s oameni faini de tot. Şi mai e Cristian “Mace” Macedonschi, care a fost excepţional. Omul ăsta are o energie extraordinară în el şi un nas foarte fin pentru “hospitality”. Vă dau doar un exemplu,  faza cu concertul din Bastionul Postăvarilor. Participanţii au fost plăcut surprinşi de concert şi ceaiul cald primit. Mace venise cu o oră mai devreme şi constatase că-i frig şi naşpa pe-afară aşa că s-a suit rapid în maşină, a tras o fugă la el la servici (omul e importator de ceaiuri şi cafele) şi a venit rapid cu o băutură caldă.

Surprize, surprize.

Am fost uimit ce preţuri mici sunt la ComeBack. Pe bune, la ce chestii mişto fac acolo pare un pic straniu că nu-i mai scump. În weekend nu prea poţi să te duci la Sergiana fără rezervare, restaurantul e full. Asta în condiţiile în care vorbim de cel mai mare restaurant din Braşov ca numar de locuri. Cafeaua la Room Service în Aro Palace e 2 lei. Pe bune, doi lei. A descoperit Elena Cîrîc şi chiar s-a dus să confirme. Doi lei. Pe hashtagul oficial al evenimentului #prinbrasovulmeu au scris şi oameni care n-au participat la eveniment dar au fost cu alte ocazii la Braşov. Mi-a plăcut foarte mult faza asta, mulţumesc Pandutzu şi Sandu Ionuţ. Mi s-a părut că au înţeles spiritul.

Evenimentul a fost  sponsorizat de Bere Ciucaş, Aro Palace, Pensiunea Ambient, Pensiunea Noemi, Sergiana, Hotel Kolping și German Bakery Come Back Brasov. Partener: Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Braşov.

Meniul complet.

Am ajuns la final şi n-am explicat titlul. Evenimentul s-a numit PrinBraşovul Meu. Al meu. Am fost mâhnit că n-a fost vreme mai bună, că n-am putut să mergem agale şi i-am fugărit prin ploaie şi prin ceaţă. Abia târziu mi-am dat seama că, de fapt, un Braşov fără ploaie şi frig nu-i Braşov. E o utopie. Ploaia care a început sâmbătă se va opri prin martie. Poate mici întreruperi da’, într-un final, toţi braşovenii ştiu despre ce vorbesc. Fără ploaie şi frig viaţa e pustiu 🙂

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

0 thoughts on “PrinBraşovulMeu, meniu complet

 1. Doru Shupp

  Salut, Ovidiu

  Bravo, am citit blogurile participantilor, v-a iesit foarte bine prima editie!
  Comparativ cu ce s-a intamplat la Cluj sau Timisoara anterior si similar, tot din relatarile participantilor, mai aveti mult de lucru. Spor la treaba tie si lui Mace, macar asa sa aiba si orasul ala o imagine buna, ca de scandaluri si faulturi intre politruci io m-am saturat.

  Promit ca ma fac blogger in curand, ca sa nu ratez editia a doua, as vrea sa gust si io cafeaua aia de doi lei de la Aro. Sper sa fie buna acuma, pe vremea cand se tinea Cerbul chiar era de doi lei…

  Reply
  1. eftimie Post author

   Puţintică răbdare, nu s-a terminat. O evaluare completa o sa am pe la finalul saptamanii.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *