Ba, mie îmi place de Cartianu

Am citit recent un articol plin de ură și venin la adresa lui Grigore Cartianu, pornind de la poza aia a lui cu must pe față. Un nefericit își descărca furiile pe săracul Cartianu de parcă ar fi fost Hitler nu altceva. El zicea că face mișto, nu era decât ură și furie impotentă.

Problema e alta, Cartianu nu este deloc un negativ. Și eu sunt printre ăia care fac glume pe seama lui, că e mămăligar, dar nu îl detest. L-am avut șef pe la Evz, e genul de om căruia îi pasă de negrii de sub el de prin redacție.

Și-apoi mai e faza cu toți ziariștii ăștia bătrâni, care nu sunt decât niște ghemotoace de ură și furie. Nu doar CTP e încrâncenat, Cristoiu nu cred că a mai râs din 1993, ăia de pe la TV sunt serioși și plini de nervi, toți pseduointelectualii de stat care bagă editoriale prin ziare sunt furioși sau sictiriți de țara asta. Puțoii care îi emulează au furat de la ăi bătrâni doar ura nu și talentul și, ca în poveștile cu clanuri, dușmănia împotriva celorlalți.

În tot acest peisaj dezolant, Cartianu e o pată de culoare. El trăiește viața, se suie în copac, mâncă mămăligă, bea cu cititorii prin Canada, scrie cărți imense despre chestiile care-i pasă și sunt convins că, după ce s-a dat cu must pe față la el la țară s-a descălțat, a scos casetofonul vechi din șură și a băgat o horă cu babele pe-acolo. Cartianul e singurul om dintre ziariști, restul sunt doar niște constipați turbați care mânâncă venin și-l urăsc pe ăsta pentru că-i vesel.

Iar mie de-aia mi-e simpatic, că-i om.

cover-cartianu

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

6 thoughts on “Ba, mie îmi place de Cartianu

 1. Petrache

  Si, adaug din proprie experienta, mergea si cu trenul, la clasa a doua. Pacat ca era cam laș, totuși…

  Reply
 2. Grig

  Bine spus. Daca nici voi, taranii cu telemea sub unghii, nu va sustineti intre voi, atunci cine?

  Reply
 3. ion in blestemul pamantului

  Cel mai mult ma enerveaza astia care il iau la pwla pt nasul lui mare si tenul neingrijit.Nu sunt fanul lui si nu cred ca am citit 10 articole de ale lui in toata viata mea.Insa e josnic ce i se intampla, si asta doar pentru ca, inteleg, nu prea poate fi atacat cu altceva(???).

  Reply
 4. DanC

  Banciu l-a facut muci ieri pe Cartianu. Ca n-are talent etc.

  Chestia ca e ‘om bun’ e cam irelevanta, asa toti is “oameni buni”.

  Reply
  1. eftimie Post author

   Întrucât am avut de-a face cu amândoi, pot să-ți spun că spre deosebire de Cartianu, Banciu n-are caracter.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *