Pista de biciclete din centrul Bucureștiului este excelentă

De fiecare dată când un bucureștean sau un alt cocalar similar nu poate parca în centru „pe avarii” un înger își primește aripile. Orice plânset al bucureștenilor că pe Calea Victoriei s-a eliminat o bandă pentru a face o bandă de biciclete este ca un sunet din cea mai divină harpă la lumii.

Văzând demersul inițiat de câțiva papagali pentru distrugerea acelei benzi, nu pot decât să mă bucur știind că oamenii ăia sunt nefericiți. Sigur, nu este moral să faci asta, dar orice regulă are excepții. La campania de demolare a străzii s-a alăturat și DCnews, ceea ce face totul mult mai mișto. DC News e deținut de Bogdan PLM Chireac, și Răzvan „am ciordit un pic brandul Subiectiv” Dumitrescu. Director la această șaorlotă de muci a presei este Val Vâlcu, un băiat foarte puțin mobilat la mansardă, care nici măcar nu știe Codul Rutier. Ei sunt printre cei care se opun pistei.

Prezența ăstora în luptă e doar frișca de pe tort pentru că, oricum, nici un argument impotriva pistei nu este valabil. Nu contează dacă merg sau nu bicicliști pe ea, contează că, pentru o scurtă bucată de drum, poți să mergi prin centrul Capitalei fără să fii sufocat de mașini. Eu n-am bicicletă, nu-s biciclist și mă bucur de pista aia. Merg pe lângă ea, pe trotuar, și nu trebuie să ocolesc gipane de neam prost urcate 90% pe trotuar. Sau dube. Sau taxi-uri. Sau un Opel Vectra uitat acolo din 1994. Sau poate chiar pe Bogdan Chireac eșuat ca o morsă dând din palme și așteptând pe cineva să-i pune un contract cu statul pe nas.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

0 thoughts on “Pista de biciclete din centrul Bucureștiului este excelentă

 1. lup la oi

  Cica tot romanii au initiat o petitie online ca sa fie scoase avariile din lista de dotari standard ale masinilor. Sa isi permita numai smecherii.

  Reply
 2. Alex Mihăileanu

  Fără prea mare legătură, pista aia de pe Victoriei e numa’ bună iarna, după ce-a nins, că geme de nesimţiţi care nu-şi dau jos zăpada sau ţurţurii de pe acoperişuri (zic inclusiv de hoteluri), aşa că se transformă într-o pietonală potrivită pentru evitat spartul capului.

  Reply
 3. Adrian

  Cand am fost in Copenhaga am vazut ce inseamna luxul de a merge cu masina prin oras: o singura banda pentru masini, autobuze, etc. si o banda la fel de lata pentru biciclete. M-a pus necuratu sa iau autobuzul turistic si am stat 20 de minute la un singur semafor. In vreme ce biciclistii treceau cu viteza luminii pe langa masinile din coloana. De fapt, cam aia e normalitatea si vrand-nevrand, romanii se vor obisnui cu ea. Sau vor fi obligati sa o faca. Sper.

  Reply
 4. Klaus

  Toate geniile care susțin pista de biciclete de pe Calea Victoriei sunt rugate să își lase adresa mai jos pentru a le fi transformate inutilele locuri de parcare din fața imobilelor lor în piste de biciclete. Klaus Oprescu

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *