Și de ce te-ai pișa pe brandul „Guinness”?

Băi, știi momentul ăla când mergi în bar și bei o bere cu prietenii și acea bere e Guinness și ești, plm, ca irlandezii ăia grei care au făcut super-țară și au luat multe premii la Nobel și Grammy? Nu știi, că probabil ai avut parte de berea aia în România.

Eu am fost la party-ul lor semi-oficial, de sf. Patrick’s Day, și m-am certat un sfert de oră cu ăla de la bar să-mi dea un whiskey. Deci, care-i faza la pișcotăreli de genul ăsta, doar berea e moca, restul se plătește. Nicio problemă, plătim, dar ca să-i trasmit informația asta omului de la bar am urlat un sfert de oră la el. Că muzica era inuman de tare. Și după ce am reușit să mă înțelg cu ăla de la bar, mi-am cerut scuze față de el și el și-a cerut scuze față de mine că țipam unii la alții ca demenții. Dar mi-a zis că e mai bine, că „acu’ 20 de minute era și mai tare”.

Stăteai la masă și nu te puteai înțelege cu omul lângă tine că planta pusă la digeială dăduse totul la maxim. Singurul moment de respiro a fost când au dat-o cu dansurile irlandeze, era mai încet totul, te puteai înțelege cu oamenii, ceea ce explică de ce poporul ăla are succes și ăsta nu.

Și pentru că sunt genul ăla de om care spune că nu e ok când nu e ok m-am dus să vorbesc cu niște persoane din organizare și le-am spus asta, băăăăăă, e prea tare muzica e party-ul de căcat. Dar, cumva, că nu știu să mă exprim, a rămas impresia că sunt băut și arogant, că am figuri în cap. Pentru că, dacă ești tâmpit știi o chestie sigură, or să vie bețivii să zică să dai muzica mai încet.

Și chiar am întrebat asta, cine plm de la Guinness plătește pentru DJ-ul pulii, care e cu muzica la maxim. Cică a fost gratis, de la cârciuma la care au organizat. A, atunci e ok, ești brand premium, n-ai bani să-ți plătești lăutar neididiot, iei de la ce-ți dă lumea pe stradă. Și, nu, nu e doar la ei, am fost la un party Telekom, revelionul Telekom cum i se zice, unde DJ-ul a dat muzica atât de tare că a gonit toți oamenii din sală. Le-am zis asta, am dat un șut în perete, n-a înțeles nimeni problema și ăia se retrag imediat de pe piața din România că au bugete de milioane de dolari dar nu pot convige un căcat să dea muzica mai încet. Pentru că lucrează cu țărani umili care nu au această putere asupra digeilor. Ca și ăia de la Guinness. Digeii sunt mai tari ca Dragnea în țara asta.

Dar, revenind la întrebarea din titlu: de ce te-ai pișa pe brandul lor cu un digei român luat gratis? Pentru că te doare-n cur? Pentru că oricum nu poți ieși din cota ta de piața de 0,1% și hai să ne batem pula de ei? Pentru că munca ta nu mai contează imediat ce ai organizat evenimentul și ăia care vin sunt zero barat și au zero impact? Am făcut evenimentu’, am adus „influenceri”, am adus foto-labagiul profesionist care va da pozele de la eveniment peste o lună, super!, suntem centauri, nimeni nu știe ce se întâmplă, românii sunt grobieni și beau bere de pe jos, deci chiar dacă nu merge nu e vina noastră?

Poate de-aia. Sau poate pentru că vii dintr-un neam în care muzica tare înseamnă că ai bani, să moară vecinii, care-s săraci și nu-și permit boxe. Nu convingi pe ăia care au bani de boxe să-ți cumpere berea ta. Iar săracii beau beri unde muzica e mai încet.

PS Guinness nu e o bere rea, e ok, chestie de gust. Mie mi se pare ok.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

9 thoughts on “Și de ce te-ai pișa pe brandul „Guinness”?

 1. Malin

  Eu unul zic sa te bucuri, putea sa fie mai rau. Gen sa aduca vreun manelist reciclat sa se tanguie la microfon…

  Reply
 2. Smaranda Nistor

  Nu-i la subiect, că nu beau negreață d-asta și energie pe proști nu consum, am doar o nedumerire pasageră: de ce scrii „cumpără-o” în loc de „cumpăr-o”? E-n ardeleneză? Că-n românește sigur nu-i.

  Reply
 3. Pluto

  Asta cu muzica data tare e boală națională. Am fost și în cafenele în care nu se auzea om cu om dela acea muzică “ambientală”

  Reply
 4. Klaus

  Acum înțeleg de ce au DJ -ii căști pe urechi: ei nu trebuie să asculte propriile căcaturi la volumul inuman de tare! Ar trebui dată o lege să îi oblige să sufere împreună cu fraierii din sală fără căști. Sau să oblige patronii care angajează plante din astea să pună căști de protecție la fiecare masă. Și o avertizare la intrare: în acest local, ne pişăm pe voi și pe urechile voastre!

  Reply
 5. George

  Asa-ti trebuie daca nu ti-ai luat abonament ,macar de 2-3 luni, la o sala buna de kumite !

  Reply
 6. Closed

  Eu nu-nteleg o chestie: chemi oameni sa-ti laude brandul, ai o bere decenta, la ce cacat dai muzica atat de tare? Sa nu-i auzi cand constata ca berea e decenta si-ar mai bea-o? Nu-i ca si cum incerci sa-i faci sa consume mai mult nelasandu-i sa-si auda nici macar gandurile.

  Reply
 7. ba nu, domnule 1

  Daca crezi ca asta e treaba romaneasca, te inseli. Intr-o tara semi-civilizata, eram la party-ul de dupa party-ul de craciun, intr-un bar. Nevasta unui coleg (ala era langa ea, nevasta-mea langa mine) mi-a tipat efectiv in ureche timp de o jumatate de ora. Suflul imi facea timpanul sa vibreze. Am dat din cap si am zambit tot timpul, dar n-o sa stiu niciodata daca imi spunea ca sunt tampit facut gramada, sau ma invita la un four-some.

  Reply
 8. enzo

  Am si eu un vecin care isi scoate boxele legate cu sarma facute de el in 1970, nu a realizat nimic ever, a fost un sofer de basculanta 30 de ani de zile a turnat 6 prunci care au plecat toti in Italia sa fie acolo soferi pe basculanta ca in Ro nu mai e loc.
  Guiness e bere buna da e neaparat nevoie sa bei cateva la rand, daca bei doar una o sa zici ca e ciudata ca nu are 7% alcool si nu e ca Ursus (pisat) premium.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *