Peisaj cu pipi

De dimineață în fața la Antipa două autobuze pe care scria mare Voluntari și încă ceva. Zic, hait, a adus proasta brigadă de guriști s-o laude, greșit grav, erau niște copii de la școlile din satul respectiv veniți să vadă și ei muzeul.

Tot timpul am admirat curajul femeilor ălora care duc o ceată de copii undeva și trebuie să se uite după ei să nu sară în stradă, să nu țipe, să nu se bată între ei, să nu mănânce de pe jos, să nu se piardă.

Și să meargă cu ei să se pișe.

Acum, pentru că intrarea în muzeu cu ceata se face anevoios și pentru că copiii sunt copii, avem următoarea problemă: unii vor să facă pipi. Drept urmare o profesoară de-asta ținea o fetiță de craci ca să se poată pișa pe trotuar, lângă muzeu, pentru că am impresia că exista în vremuri o budă publică prin zonă dar acum nu mai există.

Pentru cei ce nu-s din zonă, muzeul Antipa e vis-a-vis de Palatul Victoria, în centrul orașului, pe-acolo se fac proteste când vrea partidul primarului să salveze pe cei prinși la furat. Chiar și atunci, în vremurile alea, am zis că proasta asta a sărit ca rața la flegmă să-și dea cu părerea despre demonstranți și cum ar trebui ei amendați dar n-a pus un cort de prim ajutor și niște bude publice (măcar niște nenorociri de-alea de plastic, mobile). Au fost sute de mii de oameni în piață, asta înseamnă câteva tone de pișat prin parcurile din preajmă și cine spune că nu-i așa, că au făcut-o toți ordonat la budă, merită să se pișe Gabi Firea în gura lui/ei.

De fapt proastei i-a luat o lună de zile să schimbe coșurile de gunoi rupte de dinamoviștii ăia ce aveau ceva treabă cu colegii lor de la MI (apropo, se mai iau bani din salariile personalului MI pentru susținerea clubului sportiv Dinamo? Că acu vreo câțiva ani încă era obiceiul ăsta). Despre o budă publică în zonă ce să vorbim, nu e ca și cum ai avea nevoie, că tu când te duci la Guvern să furi ai unde să te piși, în birou la premierul Grindeanu, ce, o să comenteze ăla ceva? Dar, restul, civilii, votanții, unde dracu să o facă?

Că pe ăia mici i-am lămurit cum se face, îi ținem de craci să o facă pe trotuar. Asta-i capitala țării România, locul unde de piși pe trotuar. Păi cu țăranii ăștia borâți vrei să discuți lucruri complicate gen strategie și macro-economie când ei au, ca societate, buda în curte?

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

4 thoughts on “Peisaj cu pipi

 1. Radu

  Pe partea ailalta a muzeului (deasupra pasajului) e o buda din aia moderna cu spalare automata, unde se faceau cozi frumoase asta in martie la proteste.
  Cei harnici mergeau la MTR, unde te pisai si te si incalzeai cu o bere afara.

  Reply
  1. eftimie Post author

   Știu de ea, dar chiar m-am uitat azi după ea și n-am văzut-o. Poate o fi fost ascunsă de un copac, ceva.

   Reply
 2. geretus

  Corectie – nu au buda in curte. Se pisa in curte – asta e altceva…
  Buda in curte presupune totusi o preocupare… chiar daca e in fundul curtii …

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *