Păun și Mădălin sunt mai întâi bandiți și abia mai apoi țigani

Hai să facem un exercițiu de rasism aici. Cum au fost prinși doi țigani la devalizat, Mădălin Voicu și Nicolae Păun, și cum imediat asociem asta cu „țiganii fură”. Aș vrea să nu iasă cumva în față că ăștia sunt țigani (deși sunt) ci că sunt parlamentari, o clasă socială cu mai mulți infractori decât etnia țigănească.

Dacă n-am fi rasiști un pic, prima concluzie ar fi „logic, sunt parlamentari, evident că au fost prinși la furat” nu „logic, sunt țigani, evident că au fost prinși la furat”.

Probabilitatea să fii țigan și bandit este mult mai mică decât probabilitatea să fii parlamentar și bandit. Faptul că-s țigani e doar o chestie irelevantă în context.

Pe de altă parte, dacă e să gândim un pic rasist, se dă un mesaj destul de neplăcut când 100% din reprezentanții romilor în parlament sunt prinși la furat. Până acum cea mai plină de bandiți minoritate parlamentară era cea a armenilor, cu super-banditul Varujan, cel mai puternic om din statul român, singurul care a scăpat de urmărie penală pentru sabotarea economiei, și Pambucian, care încă n-a fost prins. Pe locul trei, ungurii, care încă au un bandit fugit din țară ce nu se dă prins, Marko Attila.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

9 thoughts on “Păun și Mădălin sunt mai întâi bandiți și abia mai apoi țigani

 1. Harald

  Acum niște ani, când încerca să contracareze generalizări rasiste de tip ”(toți) țiganii fură/sunt niște hoți/sunt niște nenorociți”, Mădălin Voicu tot repeta un așa-zis contraargument care, odată ce-l descoperise, părea că-i plăcea mult, i se părea puternic: dom’le, stați un pic, că până una-alta, nici un țigan n-a devalizat vreo bancă din România. Azi, văzând acuzele, mi se pare o frumoasă ironie – n-a reușit chiar să devalizeze o bancă, dar pare că a năzuit pe-acolo, prin zonă.

  Reply
  1. Perkele

   cica si la ascuns da clasa:
   Varujan Pambuccian, deputat minoritati

   Coleg in loja masonica “Sphinx” cu Kiss Laszlo Gyorgy, Pambuccian a apelat, in 2002, la expertiza consultantului offshore pentru a-si ascunde participarea intr-o companie de transport, alaturi de Metin Cerchez – un alt deputat. Pambuccian a negat initial conexiunea cu Kiss, prin offshore-ul Horus 33 World Wide Financial din Delaware, pentru ca apoi sa sustina ca firma de transport nu a mai functionat. In 2005, demnitarul a fost asociat cu firma cipriota Bosea Limited intr-o companie romaneasca de consultanta.

   Reply
 2. MA(r)X

  Io propui aicea, sa fie anchetati de procurorul Eva si judecati de Camelia Bogdan.
  Sunt cert ca se va face dreptate!!
  Rusine Dinu Patriciu!Halal sa-ti fie!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *