Oamenii ăștia trebuiau lăsați în câmp

„N-am ajuns încă la autoturisme. Suntem tot în camion. Avem aproape două ore de când suntem transportați ca niște animale. Sunt condiţii improprii. Nu poți transporta pe un astfel de frig, timp de două ore, în 2017. Nici animalele nu le transporți pe frigul ăsta într-un camion cu prelată”, a spus Ionuţ Şerban, şofer blocat pe A2, în jurnalul orei 14:00. (sursa)

Păi bine, bă, deșteptule, deci tu mergi pe viscol și ger de care se știa de zile întregi, rămâi în zăpadă, vine omul și te salvează și tot ei sunt nașpa? N-au adus cojoace? N-au venit cu TAB-ul îmblănit? Ce mai trebuia să facă ISU? Să-ți aducă și o bagaboantă? Să-ți facă un masaj la picioare? „Condiții improprii” când îți salvează viața, că tu n-ai mintea unei găini, să te ferești de frig? Ce vrei de la 2017, să dea un decret nen’tu Dragnea să interzică iarna?

Păi nu era mai mișto să te arunce în zăpadă după telefonul ăsta? Asta e, erai o statistică, „x oameni au murit de ger că s-au aventurat nepregătiți”, cum ar spune politicoasa mass-media. Și, garantat, nu era acuzat nimeni de crimă. Că crima e pentru oameni, nu pentru legume.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

6 thoughts on “Oamenii ăștia trebuiau lăsați în câmp

 1. Mihai

  La bunica-mea in sat, in Ardeal, unde nu e avertizare de viscol si ninsoare ci doar de ger, babutele s-au dus la reteta la dispensar chiar daca erau programate de abia saptamana viitoare. Cand medicul le-a intrebat de ce au venit mai repede au raspuns ca au vazut la tv ca vine ninsoare, viscol si ger si s-au gandit ca nu cumva sa se extinde avertizarea si in Ardeal, mai bine vin din timp.

  Ce fac aia din Sud? S-a dat peste tot la stiri ca ninsoare viscol si ger? ” Nu-i bai, boss, nu patim nimica, avem un pic de benzina in rezervor, nicio patura in masina, niciun dram de mancare, ne pornim la drum!!!! Yaaaay!!”

  Si apoi au tupeul sa viseze conditii luxoase de salvare si camioane cu incalzire in podea. Dar salvatorii in ce conditii credeti ca umbla prin nameti? Ia uite ce a zis purtatorul de cuvant ISU Calarasi:

  „Se plângeau de condițiile noastre. Poate n-ar trebui să spun, dar exact în aceleași condiții mergem și noi la intervenții. Nu există alte condiții în care ar fi putut fi transportați. Am făcut tot ce s-a putut ca să ajungem ieri repede la fiecare și ne-am făcut griji pentru fiecare, pentru că știam că trece timpul și echipajele au făcut eforturi supraomeneşti. E o problemă pentru fiecare cum reușește să înțeleagă un grad de recunoanștere. Suntem mulțumiți că am putut să le oferim un adăpost și am reușit să ajungem la fiecare”, a mai spus Ovidiu Tătăranu, purtătorul de cuvânt al ISU Călăraşi.

  Reply
 2. samara

  Ce cautai pe drum? Se stia ca vine viscolul. Mai bine taceai, sau mai bine le multumeai acelor ce ti-au venit in ajutor. Educatia isi spune cuvantul. Mai bine taceai.

  Reply
 3. Mda

  io le-as trimite factura acasa (acolo unde ar fi trebuit sa stea, nu sa umble aiurea prin vifor): una bucata salvare de la moarte, cu TVA 100%.

  Reply
 4. dw

  Pe cand o sa vedem facturi de la pompieri, salvare , isu ? pana atunci lumea va profita

  Reply
 5. Daniel

  si mai trebuie adaugat ca salvatorii de la ISU se deplaseaza MEREU in aceste “conditii imporprii” pt astfel de aventurieri

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *