Numai glorificaț nota de 10 de la BAC

Fiecare județ al țării, cu excepția Clujului unde membra Mensa de la ei nu a reușit să ia nota maximă, se laudă cu tinerii care au luat 10 la examenul de Bacalaureat, de parcă asta e echivalentul leacului pentru mătreață și cancer. Din nefericire profesorii, pedagogii care ar avea competența să explice cum a fost examenul sunt niște autiști la rândul lor și nu pot să spună ceea ce ar trebui să știe toată lumea: examenul e atât de ușor că și un oligofren îl poate lua.

Și nu e minciună, știu copil cu autism care a luat bacul anul ăsta. Știu ce glumă proastă sunt competențele lingvistice, e suficient să-ți spui numele corect și treci. Bacul e atât de ușor că și ministrul învățământului poate să-l ia.

Nu că a fost vreodată greu.

Pe vremea mea, în anii în care nu eram toți 100% cretini și știam că Andrei Marga este un puroi, tot ușor era examenul. Am dat vreo 5 materii, la una dintre ele am învățat, efectiv, 10 ore. Am luat 10. E vorba de chimie organică, BTW. La istorie aveam de învățat un manual de vreo 200 de pagini, istoria noastră de la 1821 încoace, fără detalii. Poți să faci asta în două zile. Sigur, manualul era scris de un oligofren agresiv, genul de ratat social care scrie manuale. Dar informațiile nu erau atât de multe și atât de grele.

Până și tot ce aveam de învățat pentru limba română, comentariile alea stupide pe cărți penibile, tristețea lui Moromete, drama lui Gheorghidiu și pupatul în talpă a lui Nichita, maxim 100 de pagini. Eu am luat 9 la română, și eu am derapaje de gramatică. Plus că unul din subiecte nu-l știam deloc, am aberat pe lângă să fie text acolo.

bach zburator

Una peste alta, dacă nu ești în Mensa sau în cantonament cu echipa de fotbal, nu prea e nici un motiv să nu iei Bacalaureatul. Dacă vrei neapărat să-l iei cu 10 chiar trebuie să te sacrifici, să pui burta pe carte, să înveți 4 săptămâni în loc de două.

Că dup-aia urmează facultatea, unde trebuie să înveți cam două zile pentru fiecare examen, dacă vrei o notă bună. Să nu faci ca mine, în 3 ani am învățat 5 ore la Semiotică și am luat examentul doar la a patra încercare. FMM de școală!

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

0 thoughts on “Numai glorificaț nota de 10 de la BAC

 1. Sorin

  Esti penal tati…. ti-am zis ca sa stii si tu, se scrie nu mai
  In situatia de fata.Daca vrei sa bagi la cap,ok,daca nu, nu ar strica sa dai si tu bac-ul in toamna.

  Reply
 2. Georgescu Panciu

  Mare maestre Sorin, omul a recunoscut ca are derapaje de gramatica, putina clementa aratam si noi, asa ca pentru un acuzat ce-si recunoaste vina? Stiu, am scris fara diacritice, da’ mi-i o lene de numa numa . . .

  Reply
 3. AlexP

  Mă,sunt eu cretin sau chiar sunt singurul care crede ca titlul este o fină ironie!?

  Reply
  1. Jodemos

   Nope, 2 moroni detected, Sorin-Sorin (name’s so nice he had to double post) şi nea ăla cu nume de regiune din Vrancea, faimoasă pentru producţia de vin.

   Reply
  2. Georgescu Panciu

   @Jodemos e bine ca iti functioneaza optim detectorul de moroni, pentru ca ala de ironie s-a defectat observ de la titlu pana la comentariul meu. Sau chestiile prea fine iti scapa, razi primul la glume de teama sa nu te suspecteze ceilalti ca nu te-ai prins? Eventual si in engleza insa doar in paranteze, se stieeeeeee . . .

   @AlexP Da capitane, misiunea ta de astazi este un succes, stai geana in continuare sa vezi ce ironii raman nedescoperite si scoate-le la iveala, spre victoria finala inainte !!!

   Reply
 4. AlexP

  Băi murfatlar,de ce nu îți vezi tu de treaba ta? Ti-am spus eu ceva ție? Când am postat eu,tu nici nu cimentasei,numai ca al meu a avut nevoie de moderare, așa ca nu ai fost direct vizat de comentariul meu. Deși, judecand dupa comentariul tau inițial,te încadrezi perfect la cele spuse de mine….

  Reply
  1. AlexP

   Eh, hai sa nu citam din clasici.Sa ramanem la cei care inca mai sunt pe aici, avand in vedere ca ambii protagonisti ai frazei de mai sus nu se mai afla printre noi.O zi buna si tie 😉

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *