Noul Brâncuși s-a născut și deja creează

În 1920, la Salonul Independenților din Paris, Brâncuși expune o preafrumoasă și strămoșească pulă aurie. Chestie constatată, în funcție de unde auzi povestea, de comisarul șef al expoziției, unul Matisse, sau de unul Picasso, inventatorul singurei mașini Citroen urâtă cu spume.

Cert e că ăia s-au ambalat, au scos „sculptura”, Brâncuși a făcut scandal, prietenii lui Brâncuși au făcut scandal, au pus-o la loc etc etc. Iar sculptura arată așa iar Brâncuși îi zicea Prințesa X.

pula-brancusi

Zilele astea, un alt „artist” se distrează prin lume și desenează o prințesă X în Goteborg. Autoritățile s-au mobilizat și au reușit să distrugă demersul artistic. Atâta doar că, între timp, omul s-a apucat de chestii serioase, și a făcut una și mai mare.

Numele artistului sună familiar. Îl cheamă Emilian Sava și pare să fie coleg de nație cu Brâncuși.

Hai România!

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

6 thoughts on “Noul Brâncuși s-a născut și deja creează

 1. krantz

  O fi citit ceva pe site-urile de specialitate despre disperarea extraterestrelor şi-a zis să-şi facă reclamă pe genul: Eat this! Eu aş mai fi adăugat, pentru o notă de seriozitate, şi 24/7.

  Reply
 2. Harald

  Și-uite-așa s-a mai spulberat un vis de-al lui Oprescu, ăla de-a intra, totuși, în Cartea Recordurilor, cu un ceva cel mai mare din lume și din țări. Se-aude de-aici scrâșnetul de dinți al lu’ nea Sorin și-acuzele de trădare la adresa lui Emilian Sava ăsta, care-a vândut ca o Iudă forma succesului la suedej’…

  Reply
 3. Cata

  in caz ca nu ati recunoscut-o, Printesa X este o reprezentare a printesei Maria Bonaparte.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *