Momentul critic al relației societății cu #metoo

Nu știam până de curând, dar se pare că am trăit și crescut într-o lume în care actorul Kevin Spacey arăta pla în mod constant oricui om cu care se întâlnea. Și nu era singurul. Recent au apărut informații și cu Louis C.K. care nu se mulțumea cu arătatul ei, făcea și-o labă. Despre aceste incidente Louie spune că sunt adevărate și că i se părea normal, doar le întreba pe femei înainte dacă sunt de acord să le arate pla și, apoi, s-o mototolească în fața lor.

Această pla era una anunțată, ca o conferință de presă. Da, că tot veni vorba de conferință de presă și de pla, știți că în cadrul unei conferințe de presă susținută la Arad actorul Claudiu Bleonț și-a arătat pla? Total neanunțat! Să citim din gazetă.

“Aşa mică cum era îţi făceai treaba cu ea”, a spus actorul care i-a şocat astăzi pe jurnaliştii prezenţi la o conferinţă de presă la Arad. Claudiu Bleonţ s-a dezbrăcat la propriu în faţa audienţei. El şi-a dat jos pantalonii din piele şi, cu boxerii roşii în vine, le-a spus jurnaliştilor: “Aşa mica cum era, îţi făceai treaba cu ea”. Actorul şi-a justificat gestul afirmând că aceasta este starea de spirit pe care o are la cei 52 de ani ai săi, informează un tabloid central.

Știrea e din Gandul, dar site-ul lor este oribil și, probabil, abandonat. O găsiți și prin altă parte, plus informația că au fost femei la conferința asta de presă. Asta aștept, cumva, ca una din acele femei să spună cât de traumatizată a fost de pla neașteptată a lui Claudiu Bleonț. Sigur, ăsta n-a luat vreun Oscar și nici nu-i bogat la Louie CK, dar trebuie să începem și noi de undeva, nu?

Plus că vreau să definim clar limitele în care ne arătăm pla unul altuia, ca oameni, să știm când e bine și când nu e. Suntem cimpanzei simpli, dar însetați de cunoaștere.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *