Ministrul ăla cu școala gratuită are ceva dreptate

Nu zic că o fi zis vreun elev ceva, o fi înjurat, dar e mișto declarația aia că „educația gratuită e o reminiscență a comunismului”, a ministrului Comunicațiilor, Marius Bostan. Că poate părinții ar trebui să dea câte o sută de lei pe lună la școală să aprecieze și ei produsul mai mult.

Și în timp ce în țara asta tremură carnea pe părinți de nervi la auzul acestor declarații eu stau și mă gândesc altfel. Păi bine bă, după ce bagă statul ani de zile bani în curul și-n educația ta, să termini 12 clase, tu te apuci și dai la Jurnalism sau Relații Publice? Păi nu ți-ai bătut joc de școală? E ca și cum ai avea un Logan toată viața și, la 18 ani, când poți să decizi pentru tine, te-apuci și-i dai foc și spui că vei merge cu autobuzul toată viața.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

5 thoughts on “Ministrul ăla cu școala gratuită are ceva dreptate

 1. nwradu

  Te uiți prea departe vorbind de facultăți.

  După ce statul bagă bani 12 ani ca să faci școală gratuit, vreo 70% nu iau bacul, dacă-i adunăm pe cei care-l pică și pe cei care nici nu se mai înscriu să-l dea.

  Reply
 2. Petrica

  Cand eram la facultate pe banii statului am strans 13 restante in 3 ani. Dupa ce am platit un an din banii munciti de mine (cateva luni de munca bune caci la Poli e mai mare taxa decat la privat) am ajuns cu examenele la zi, iar putin mai tarziu am primit bursa de studii la master si am ajuns sa nu mai regret banii dati pe anul ala. Nu era deloc rea ideea ministrului.

  O alta idee ar fi sa contribuie cei cu rezultate slabe (=8) nu numai 2-3 care au peste 9.50 la nivel de scoala. S-ar crea competitie macar la nivelul scolilor. Daca majoritatea elevilor sunt slabi, folosesti fondurile colectate sa aduci profesori mai buni in scoala. Ok, poate nu neaparat la nivel de gimnaziu dar macar la liceu/facultate.

  Reply
 3. Blegoo

  Suntem cetățeni ioropeni și avem drepturi!
  Ce dreaq’… de ce ne-am mai băgat în natou?
  Să dea statu… că statu’ are de unde…

  Reply
 4. Andrei

  Da domle si uita-te si la finlandejii aia cu scoala lor de doi bani.Asa le trebuie…daca e gratuita.Concluzie: ideea cu scoala gratuita e foarte buna dar sistemul de aplicare e dezastruos.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *