New Media, etapa pe cerșeală

Deși în România au loc conferințe de internet de trei ori pe zi și în fiecare dintre ele se explică, cu toate cuvintele posibile din română și engleză, că nimeni n-o să-ți citească vrăjeala dacă nu scrii ceva bun sau vag interesant, româneții nu se pot opri să nu facă ceea ce știu ei mai bine: să scrie abisal de prost și să cerșească urmăritori.

Am mai scris de stupizii care te invită să dai like la pagina lui indiferent dacă pe tine te interesează gorilele sau sexul cu plante, doar ca să aibă multe like-uri și să poată băga bani în boost post în timp ce se plânge că Facebook îl jefuiește.

De vreo câțiva ani a apărut moda cu pop-up-ul care se milogește la tine să dai like la pagina de facebook. Poți să știi că e borhot ce a pus el pe web când nu ai timp să citești că imediat vine cu cerșeala. Acum, cu noile modetode de adblock au mai dispărut astea dar a apărut o nouă mizerie: aia cu notificările în browser. „Dă ok să te notificăm când mai scriem chestii importante”.

Băi, să-ți explic parcursul logic al chestiei ăstea și de ce nu funcționează. Eu nu am încredere în raționamentul unui om care se folosește de metodele astea și, dacă aș face asta, sunt sigur că m-ai umple cu notificări imbecile cu toate tâmpeniile care crezi tu că generează click. Pentru că tu crezi că mă va convinge să-ți urmăresc site-ul tehnologia aia imbecilă în loc ce scrii pe el.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

5 thoughts on “New Media, etapa pe cerșeală

 1. Cosmin

  Nu folosesc alerta de mesaje din browser. O consider enervantă.
  Însă cei care o folosesc spun ca e mai eficienta decât mail subscrpition. Ca sa vezi.

  Reply
  1. Dragos

   Logic ca este mai eficienta si asta pentru ca la alertele din browser omul trebuie doar un click sa faca pe cand la email subscription deja e prea complicat mai ales cand trebuie sa iti si confirmi adresa de mail.. In plus prima varianta iti este bagata pe gat pe cand a doua te bagi tu daca vrei.

   Reply
  2. eftimie Post author

   Normal că vor spune că e eficientă, doar n-or să recunoască că sunt proști și din cauza lor stă pământul nemuncit la țară că fac ei „social-media” la oraș. Dar dacă-i verifici un pic la cifre și succes se-ascund ca șobolaurii prin Delta Văcărești.

   Reply
 2. Alex

  Oamenii recomanda sa bei bere buna, fiindca au impresia ca ar recunoaste o bere buna. In practica, 50% din ei vor recomanda Ciuc, Timisoreana si alte locuri comune.

  Oamenii recomanda sa produci chestii “de calitate” pe net fiindca au impresia ca si produsele lor sunt de calitate, macar uneori. In practica, 90% din bloguri sunt sinistru de repetitive. Chestie care devine vizibila, sa zicem, bagand 50 de bloguri intr-un feed reader si citind tot ce se aduna acolo la finalul unei saptamani.

  Idem si cu notificarile pizdii. Daca-i intrebi pe autorii lor (sa zicem autorii morali, adica managementu’ care le-a cerut) — iti vor spune ca e “standard in industrie”, si ca “sunt de un mare succes”. Ca noah, cand toti fac acelasi cacat, e greu sa scapi de el…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *