De ce nu ne lasă ăștia să bem lângă secția de votare

Cineva s-a gândit, la începutul democrației noastre vesele, că nu e ok să bei în preajma secțiilor de votare. Cum legea aia se aplică destul de serios, și cum în București la fiecare 50 de metri e un Mega Image și ăștia se iau în serios, nu poți nici cumpăra băutură în ziua votului. Păi de ce? Te duci beat la vot și votezi din greșeală cu PSD în loc de PNȚ? Se adună mai mulți bețivi și vor ataca secțiile de votare? Se ia lumea la ceartă pe motive politice?

Așa, și? Ce dacă se iau la bătaie, n-avem poliție pentru asta, să-i oprească? Să bată și jandarmii ăia ceva, prea au stat degeaba cu protestele din ultimele luni, le ruginește pulanul.

Cred că singurul motiv pentru care nu ne lasă să luăm băutură e că, de obicei, ziua alegerilor e una nașpa, și asta ar fi singurul lucru care ne-ar veseli. Iar o conducere responsabilă n-ar vrea asta. Noi nu trebuie să fim veseli, ci trebuie să fim responsabili, mândri că suntem români, cât mai mult pe ora Europei Centrale.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

0 thoughts on “De ce nu ne lasă ăștia să bem lângă secția de votare

  1. Ion Iliescu

    Am patit acelasi lucru la un Mega Image, duminica. Eu si inca alti 3 oameni care stateau la coada la casa. O curiozitate am: oare la magazinele de langa Palatul Parlamentului sau Palatul Victoria e aceeasi regula inainte de sedintele alesilor? Ca unele legi arata ca si cand ar fi fost votate de niste oameni serios afectati de alcool…

    Reply
  2. Apatrid

    Oare daca te prinde beat in sectia de votare, iti da interdictie x ani pe toate unitatile electorale din tara?…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *