Lansare la Cluj și alte comicării

Pentru că promisesem de anul trecut și nu m-am mai dus, anul ăsta am făcut lansarea ultimei cărți la Cluj, într-o cârciumă foarte simpatică numită Enigma Cafe. Am plecat de dimineață din București cu bodyguardul meu cultural Andrei Crivăț care a obținut pentru această expediție un Suzuki Vitara nou de la Rădăcini Motors, pentru că sunt genul ăla de scriitor important. Primele trei ore i-am împuiat capul despre ce va fi următoarea carte pentru că Crivăț este omul pe care-l frec tot timpul la cap când vreau să scriu ceva mai lung. Următoarele trei ore ne-am întrebat cam care mai e starea economiei, că era o reclamă pe EuropaFM la ziarul Adevărul în care un om cu o voce competentă suna la redacție și spunea „bună ziua, aș dori să știu mai multe despre starea economiei”.

Clujul este un oraș ce dorește să rivalizeze cu Bucureștiul și a început asta prin trafic. Nu că o zic eu, o zic și clujenii, că traficul a început să devină nașpa. Am fost la NCN într-o emisiune cu un cetățean care semăna foarte mult cu un sociolog, apoi într-o preafrumoasă cârciumă de cartier pe care o recomand oricui. Se numește Magic Coco (sau Coco Bar) și au o ofertă de 5 mici cu cartofi prăjiți la 10 lei. Meniul zilei, ciorbă + felul doi este 11 lei. În plus nu au muzica dată tare și au și slănină prăjită. Merită să-ți iei o chirie de 5000 de euro în zonă (sau cât o fi) în condițiile în care nu mai trebuie să gătești acasă pentru că mâncarea aici nu e doar ieftină, e și decentă.

La lansare au venit vreo 30 de persoane și destui necunoscuți. Am avut ocazia să vorbesc cu niște fete pasionate de Philip K. Dick și Stephen King, de un domn care a ridicat nivelul cultural al discuție la cote amețitoare întrebând dacă nu cumva m-am inspirat dintr-o teorie a lui Kierkegaard, un puștan de 9 ani care a venit cu o copertă făcută de el și care m-a dat pe spate cu discuția având niște cunoștințe despre lumea înconjurătoare mult superioare unui adult obișnuit. Practic nu era doar mai deștept ca mine la 9 ani, era mai deștept ca mine acum. Știa exact data la care a avut loc marele bombardament Bucureștiului în al doilea război mondial, știa și de ce ne-am luat-o de la americani, avea o teorie cum al treilea război mondial va începe din cauza conflictului între Coreea de Nord și SUA, dar a promis că se mai documentează pe subiect.

L-am întrebat de unde știe astea, mi-a zis că o parte din informații le are de pe vloguri, restul de pe internet. E o informație utilă pentru mine și restul oamenilor care nu sunt complet praf prin țara asta: copiii ăștia au ajuns deja mult mai deștepți ca noi și am impresia că deja ne privesc cu oarecare milă.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

6 thoughts on “Lansare la Cluj și alte comicării

 1. Dex

  Iara mai scrii o carte? Abia mi-am cumparat-o pe a 2-a. Inteleg ca o iei pe sistemul Stephen King, nu vrei sa ajungi un monstru sacru…

  Reply
   1. Atti

    Atunci ia-l cu tine la Bucuresti, ca pe noi ne-a spamuit destul cu telefoane si sms-uri in miez de noapte 😀 Cu ocazia asta poate isi indeplineste si el visul de a ajunge primar, ca pe aici saracul e tare frustrat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *