Joe Haldeman – Războiul Etern

Războiul Etern este, poate, una din cele mai bune cărți despre război în spațiu. Ce nu ni se arată în Star Wars, Star Trek și nici în alte cărți mai bune despre război spațial (să zicem Infanteria Stelară) este cât de afectați sunt ăia care pleacă la răzbel în capătul galaxiei de trecerea timpului. E principiul ăla binecunoscut, cu cât mergi la viteză mai apropiată de cea a luminii, timpul tău trece mai încet decât timpul pe pământ.

razboiul-etern-joe-hadelman

Ăsta, soldatul din carte, William Mandela, petrece vreo 10 ani în spațiu, ceea ce înseamnă vreo câteva sute pentru omenire. La fiecare venire la bază omenirea e schimbată, din ce în ce mai straniu (dar nu chiar nerealist). La un moment dat omenirea este foarte criminală, în altul este homosexuală de la un capăt la celălalt și tot așa. Mișto e că el nu este un erou meseriaș, chiar și el o recunoaște, ci doar un tip norocos care a supraviețuit. Cu toate că la un moment dat se spune că sunt selectați doar ăia cu inteligența ridicată pentru călătoriile în spațiu. Plus diferențele tehnologice, poți câștiga o bătălie pentru că ai tehnologie superioară sau poți să mori instantaneu pentru că, de când ai plecat și până ai ajuns la bătălie cu dușmanul au trecut câteva sute de ani și el s-ar putea să fie mult mai tehnologizat ca tine. Și e și o poveste de dragoste drăguță acolo.

Momentan e la ofertă la Nemira, 15 lei.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

0 thoughts on “Joe Haldeman – Războiul Etern

  1. Andrei

    Mersi de recomandare, nu stiam de carte, o sa ma interesez de ea. Pacat ca nu o au in format electronic la Nemira.

    Reply
  2. Supervietnamezul

    Bine boss ca tu ne vinzi Nemira cand chinejii si Simon Pegg violeaza Star Trek pana la capat. Acuma am vazut ca la rand e Dominion-ul.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *