Independence Day 2 ar fi putut să fie bun

Dacă renunțau la vreo 4 personaje, respectiv tinerii ăia din rolurile principale. Nu știu cine i-a ales și cine le-a scris replicile, dar au găsit cei mai lipsiți de carismă oameni din Hollywood. E fratele netalentat al lui Chris Hemsworth, care arată exact ca în Hunger Games. Este prietenul lui cel mai bun care este uitabil. Este o chinezoaică pentru „chinese market” care se remarcă prin faptul că e o păpușică fără personalitate. Și negrul obligatoriu, care are farmecul fiului lui Will Smith, ăla de care nu-i pasă nimănui, și care și joacă rolul fiului personajului interpretat de Will Smith în ID1.

Dacă i-ar fi tăiat pe ăștia filmul ar fi fost cu 30 de minute mai scurt (oricum nu fac ceva esențial) și ar fi fost la fel de interesant ca primul. Situația la 20 de ani de la prima invazie este dramatică, deși au supertehnologie, oamenii s-au prostit catastrofic. Nu e nici un soldat competent în tot filmul deși au puști laser. Primul extraterestru e omorât de un lider tribal african cu maceta. Al doilea e ucis de un agent de asigurări. Următorii sunt omorâți de savantul trăznit interpretat de Brent Spinner. Soltații sunt varză cu mujdei. Militarii sunt tâmpiți, dar nu se compară cu președintele americii, o femeie pe care o vom numi „President Exposition”, care se remarcă prin faptul că nu ia nici o decizie niciodată și moare degeaba.

Altfel, fain ca și producție, mai mult spațiu, mai mult cosmos, ba chiar au și încercat, în mod stângaci, să copie scena atacului de pe Hoth din Empire Strikes Back, cu singura diferență că filmul ăla e făcut în 1980 și, cumva, tot arată mai bine.

independence-day-2

Jeff Goldblum e fain, până și Bill Pulman e interesant, ăștia tinerii sunt inutili.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

One thought on “Independence Day 2 ar fi putut să fie bun

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *