Cel mai important lucru făcut de Ileana astăzi

S-a trezit de dimineață, cu greu, gândindu-se că mai e încă o zi și azi poate s-o frece la servici cu delicatețe în timp ce-și va spiona colegele să nu o frece ele prea mult. Ah, vineri, ce zi nenorocită, dacă ar putea ar merge la mare de pe acum. S-a ridicat cu greu din pat și s-a dus la baie să se spele pe față, să-și șteargă urmele mahmurelii pentru că a fost în Control cu o prietenă care voia să agațe ceva.

Ileana nu are chef de agățat, a ieșit de vreo câteva luni dintr-o relație și și-a dat seama, în primele săptămâni, că e mai bine așa, e liberă în sfârșit! Dup-aia, după un timp, n-a mai simțit intimitatea unui bărbat și acum se teme un pic. Se încurajează că are balta pește și, în plus, o perioadă de timp se va concentra pe carieră. Dar nu azi, doamne, nu azi că e vânt afară și vremea e atât de urâtă încât ai impresia că cineva a dat cu o ceață gri peste oraș.

A băut shot-uri până pe la 12 și un pic cu doi cocalari care lucrau la o agenție de turism și se imbrăcau la fel, se tundeau la fel și aveau aceleași glume infantile de hăndrălăi urbani la care s-a prefăcut că râde. La un moment dat prietena ei a dispărut cu unul din flăcăi și a considerat că ăsta e semnalul, s-a scuzat că trebuie să meargă la budă și a fugit rapid spre casă.

Acum se dă cu cremă pe față și a început și să se machieze în timp ce ascultă muzică de pe telefon în baie. Se uită prin cameră, printre hainele vraiște și-și spune, pentru a mia oară, că va face ordine în ele. Alege ceva mai închis la culoare, îți ia ghetele, iese din casă, apoi se întoarce când își dă seama că trebuie să le curețe un pic, înjură, dă cu peria pe ele, iese din nou, închide ușa de două ori.

Pe stradă, în zgomot de mașini, dă muzica mai tare în căști și face slalom printre oamenii care nu se grăbesc neapărat spre muncă. Ajunge la metrou, exact în fața turnicheților și începe să scotocească prin poșetă după cartelă, mai înjură o dată printre dinți că micuțul dreptunghi de carton s-a agățat într-o ață ce s-a deșirat din căptușeala interioară a genții, își aduce aminte că a zis că aruncă poșeta asta nenorocită care o enervează de fiecare dată, apoi își aduce aminte că a mai spus asta dar îi place, cel puțin la design, găsește cartela și intră pe peron.

Și, când vine metroul, Ileana răsuflă ușurată, ușile se deschid, e prima înăuntru, face un singur pas și se oprește ca vaca în ușă pentru că a termintat tot ce are de făcut pe ziua de azi și asta a fost culminarea evoluției sale sociale în timp ce oamenii din spatele ei se îmboldesc, se împiedică de ea și încearcă s-o ocolească.

FMM, Ileana, mișcă-te fă încă doi metri în vagon că oricum mergi 15 stații, bețiva dracului!

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

5 thoughts on “Cel mai important lucru făcut de Ileana astăzi

  1. Mihnea

    Ma asteptam ca la sfarsitul articolului sa fie un rand care sa spuna: Cross post de pe Sereniti

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *