Un Mda! hotărât interzicerii fumatului în spații publice închise (de la un fumător)

Zilele trecute băiatul de la Rezistența Urbană, ăla care nu este mincinos cu pene și nici socialist turbat, a scris un articol supra-argumentat în care cerea interzicerea fumatului în spații publice închise. Ideea este bună, dar toate argumentele lui sunt absolut greșite.

Trecem lejer peste aruncarea votului majorității la gunoi, că nu contează în cazul ăsta, și ajungem direct la localurile pentru nefumători. Care există, deci n-ar muri nefumătorii singuri în casă dacă ar vrea să iasă în oraș. Bine că n-a zis de fumatul pasiv, că deocamdată nu există nici o dovadă că ar afecta pe nefumători, în afară de un studiu fals, cam ca studiul China, ăla cu vegetarienii.

Consider, totuși, că fumatul trebuie interzis în spațiile publice închise dintr-un singur motiv: patronii de cârciumi sunt niște bișnițari puși pe căpătuială și nu-i interesează ce e înăuntru. Ca fumător am fost în cârciumi în care mă usturau ochii de la atâta fum. Nu tu sistem de ventilație, nu tu un geam deschis, nimic. Să vezi ce nasol este când ești fumător și tot simți când au ajuns acasă că-ți put hainele a țigară.

Nimic nu-i va convinge pe bișnițari să pună un sistem de ventilație ca lumea. Nimic. Și pentru că pentru animale trebuie țarc, că nu înțeleg de bun simț, da, ok, interziceți definitiv fumatul în cârciumile alea. Va fi plin de rezultate pozitive: cârciumile de căcat, al căror singur atu e faptul că nu se fumează se vor închide, berăria H, unde fumezi un pachet de țigări până primești o bere, se va închide, oamenii vor fi mult mai obraznici cu chelnerii și aceștia vor avea mult mai puțin timp de stat pe Facebook și bloguri la scris comentarii imbecile.

Ba chiar și fumătorii vor fuma mai puțin, chestie pe care și-o doresc și ei.


PS. Mi-am adus aminte că există maxim 3 cârciumi în România unde se schimbă scrumierele la timp. În rest, până nu dă afară, nu se sinchisește nimeni.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

0 thoughts on “Un Mda! hotărât interzicerii fumatului în spații publice închise (de la un fumător)

  1. Vipercig

    Vorbim de atata timp de interzicerea fumatului si nu facem nimic in sensul asta….pana si bulgarii s-au mobilizat inaintea noastra…la ei nu se mai fumeaza in niciun bar!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *