Hack frauds

Emisiunile mele preferate sunt cele făcute de Red Letter Media. Asta e o companie din Milwakee (Wisconsin) fondată de Mike Stoklasa și Jay Bauman care sunt doi băieți care au terminat un fel de UNATC american și fac filme de serie C sau D.

RLM a devenit cunoscut prin „Star Wars Plinkett Review”, o serie de comentarii la adresa sequelurilor Star Wars făcute de un personaj extrem de bătrân, criminal și dement care, pe lângă asta, are și cunoștințe destul de bune de cinematografie. Așa i-am cunoscut și eu, dând la întâmplare de filmele alea pe YouTube. Le-am văzut de câteva ori. Apoi am vrut mai mult. Și am descoperit emisiunea lor clasică de review-uri de filme „Half in the Bag”. Și am văzut și cele 100+ episoade de-acolo. Apoi emisinea lor în care se uită la filme extrem de proaste și le comentează, „Best of the Worst”. Și-acolo vreo 50 de episoade. Și mai „Nerd Crew” în care fac mișto de toate youtube-urile de nărzi care se dau interesați de ultimele trăznăi și Re:view în care discută filme mai vechi. Toate bune.

Pe lângă Mike și Jay în video-urile lor mai apar Rich Evans, un actor gras cu un râs îngrozitor de enervant, dar competent în materie de înțelegere a cinema-ului, un tip pe nume Jack, supranumit cu dragoste de fani „Aids Moby”, și ăla destul de deștept, un gras bărbos zis Josh „The Wizard” plus doi canadieni specializați în efecte speciale, care apar ca guest-stars destul de des.

Și e destul de hazliu acest univers al lor. La un moment dat râdeau de unul Len Kabasinski, un cascador american și el pasionat de filme, care făcea niște trăznăi de serie C. Tipul a venit să-i cunoască, au făcut emisiune cu el, a explicat ce crede, ce visează și ce iubește în filmele lui proaste cu bătaie, vârcolaci, vampiri și alte trăznăi. Omul a fost guest-star în câteva emisiuni. În fine, iau la mișto pe toată lumea, dar câteodată câțiva din ăștia apar și, pentru că acolo există un exercițiu străvechi al înțelegerii opiniilor, ajungi să vezi cum râdeau de Max Landis, după care fac emisiune cu Max Landis, ăla explică ce și cum și de ce au eșuat filmele în care a fost asociat, după care văd alt film de Max Landis nereușit și iar îl iau la bâză.

Și-mi place atmosfera relaxată în care au loc discuțiile, set-up-ul profesionist (deși pare kitschos, se vede munca din spate, editarea e fără cusur), glumele, autoironia și totala lipsă de scorțozitate care ar transforma emisiunea în ceva banal. E singurul canal de youtube la care am alertă când apare ceva nou, m-am făcut și plătitor la Patreonul lor, le-am cumpărat și „comentary tracks”-urile. E un exemplu de cum poți să faci ceva mișto cu bani puțini și pasiune.

Și v-aș recomanda și vouă dacă vă interesează, începând cu review-urile la Star-wars și apoi cum am spus la început.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

3 thoughts on “Hack frauds

 1. Necrovietnamezul

  Rasul lui Rich Evans e nectarul zeilor. Si Space Cop e in mod legitim foarte amuzant.

  Reply
 2. Sebi

  Dacă-ți plac hack frauds-ii ăștia care tot „repară” același VCR de vreo 10 ani încoace, îți recomand să încerci și „The Weekly Planet”. E un alt canal de YouTube cu un podcast săptămânal în care doi australieni (Mr. Sunday Movies și Nick Mason) trec în revistă ultimele știri/zvonuri din cinematografie, discută despre filme și fac multe reclame la Mack Weldon, o gamă de haine antibacteriene. Până și reclamele astea le prezintă într-un mod creativ și amuzant, iar toate discuțiile lor sunt la fel de relaxate ca ale lui Mike și Jay, cu o chimie la fel de bună între ei. Tot pe geek culture mizează, apropo.

  Reply
 3. alex

  Oh my Goooood? Si tu?

  Mie cel mai mult imi place ca stau tot timpul cu o bere in bot in timp ce discuta.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *