Gabi Firea e proastă și ca politician și ca primar

Această modestă cântăreață de muzică populară, ajunsă primar al celui mai mare oraș din țară, a avut o ocazie minunată pentru a arăta că nu e o păsărică oarecare dintr-un partid de tâlhari ci e, cum visează sociologii, viitorul președinte al României.

Bun, ai protest maxim în centrul orașului tău. 250.000 de voturi, așa, la ochi. Tu, curcă beată, ieși pe internet să anunți că ai mărit burse la studenți, asta după ce ai zis că poți să-i amendezi pe oamenii ăia că au venit cu copiii la protest. Păi, pisi, puteai să faci alte chestii, care te ridicau în ochii oamenilor și ca primar și ca politician.

Prima ar fi amplasarea unui cort de prim-ajutor. Primăria poate amplasa de-astea, o face când e caniculă. E un sfert de milion de oameni acolo, statistic vorbind e aproape imposibil să nu i se facă cuiva rău. A doua, niște bude ecologice, așa, vreo 10, de sămânță, că sunt 250.000 de vezici. Știu, protestul e neautorizat, nu-i treaba ta asta. Treaba ta e pentru oraș, să nu se pișe ăia de jur împrejur și să nu moară pe-acolo. Și câștigai 100.000 de puncte de imagine pe faza asta, că orice a fost în piață a fost viral.

Dar tu ai preferat să fii proastă, și mă exprim greșit aici, prostia nu e o alegere. E o stare de fapt.

PS. Buey, Crucea Roșie, când nu amenințați polițai sau ciordiți bani de la Colectiv, sau sugeți bani de la stat ca ONG căpușă ce sunteți voi, nu credeți că puteați măcar voi să faceți un mic cort de-ăla? Ce, aveți impresia că vă amenda cineva? N-avea cine, Godină protestează la Brașov. Sictir, ar trebui să desenați crucea aia cu maro.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

5 thoughts on “Gabi Firea e proastă și ca politician și ca primar

 1. Adrian

  Crucea Rosie nu e ONG, e organizatie auxiliara a statului pentru ca are lege de functionare 139/1995.

  Macar daca dam o muie, sa o dam corect 🙂

  Reply
 2. Nautilus

  Vin niște reporteri de la Radio Erevan la proteste:

  – Ce părere aveți, populația ar trebui să se potolească și să meargă acasă?
  – Cuum!!?? Să dea Dumnezeu să țină până în vară!
  – Atât de supărat sunteți pe Guvern?
  – Cine, eu!? Nu sunt supărat deloc, eu vând aici covrigi, sucuri și cafele la pahar!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *