Francezii continuă cu jignirile la adresa românilor

Într-o manevră tipic franțuzească, în zgomot de acordeoane și „sivuple mesiu”, ambasadorul francezilor în România, Jean, îi va înmâna lui Sorin Oprescu „distincţia de Cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare” într-o ceremonie oficială ce va avea loc joi.

Jean spune într-un comunicat de presă că „această decoraţie pune în valoare cariera de medic specialist a domnului Oprescu, de formaţie chirurg, fost director al Spitalelor Universitar şi Elias din Bucureşti, precum şi cariera politică pusă în serviciul Capitalei, în calitate de primar general, funcţie pe care o ocupă din 2008”.

Asta dacă vi se pare că i-am jignit degeaba pe francezi cu faza aia cu Germania cu harta Franței.

Câțiva bucureșteni s-au revoltat la auzul aceste măgării, ba chiar au făcut o scrisoare deschisă în care atrag atenția excelenței sale că Oprescu este un golan bulangiu încă nearestat, dar asta nu pare să înmoaie inima. Poate ar fi interesant să iasă ceva buzz pe tema asta deși, la ce tradiție are Franța în astfel de cazuri, cel mai probabil îi vor da două medalii, doar să ne vadă cum dăm cu CD-ul cu manele de pământ de ciudă.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *