Cum a fost creat omul de tip nou

E o onoare pentru mine să mi se permită să vorbesc cu doctorul Zimmer, coordonatorul programului național de bio-socialism. Doctorul este o persoană retrasă, ce preferă să se apelece asupra studiilor și experimentelor, fiind văzut foarte rar în public și mult mai rar în presă. Așa că atunci când am primit înștiințare din partea redactorului șef că am primit aprobare pentru interviu m-am repezit într-un taxi și am dat fuga la institutul de bio-socialism din Bulevardul Nepotești.

Intitutul este un exemplu de socialism arhitectural, clădirea este de fapt un cub cu ferestre egale în dimensiuni pentru toți savanții care-și desfășoară activitatea înăuntru, în birouri de dimensiuni egale. Biroul doctorului se afla la etajul 3 din 7, exact pe mijlocul palierului. M-am așezat în scaunul confortabil oferit, am refuzat cafeaua și am pornit reportofonul. Doctorul Zimmer părea relaxat și bine-dispus.

-Doctore, dacă-mi permiteți să încep așa, îmi doresc să vă felicit pentru succesele obținute în crearea omului socialist de tip nou, este o realizare care umilește chiar și acum, după aproape 25 de ani, toate celelalte realizări ale umanității.
-Vă mulțumesc domnule F., dar nu-mi pot asuma în întregime meritele. Este vorba de munca unui colectiv întreg.
-Firește. Treceți-ne, vă rog, prin etapele care au dus la crearea acestui om de tip nou – socialist, obstacolele cu care v-ați confruntat.
-Ah, da. După cum știți în a doua jumătate a secolului trecut numeroși savanți români au încercat crearea omului de tip nou, cu rezultate modeste. Ce m-a surprins pe mine, atunci un proaspăt absolvent, era abordarea total greșită pe care o aveau acești savanți.
-Dacă puteți să explicați, vă rog.
-După cum știți, în acea vreme se încerca crearea omului nou prin educație, considerându-se că omul este un fel de câine, care poate fi dresat să fie socialist la fel cum poate fi dresat să apere stâna de oi. Oamenii, însă, sunt mult mai complecși, iar abodarea mea a fost una pur bio-genetică. Existau deja cercetări cu privire la gena umană a socialismului în ADN-ul uman, eu am lucrat pentru izolarea ei și în 7 ani am reușit acest lucru.
-Cum a contribuit această genă la crearea omului de tip nou?
-Cum spuneam, colegii mei din cadrul institutului aveau abordări greșite. Un om educat să fie socialist, dresat, dacă mi se permite din nou această comparație, nu garantează socialism 100%. Dintre toate animalele, omul are cea mai mare putere de a se preface, pretinde că este socialist doar de fațadă, pentru un loc de muncă mai bun, pentru o avansare, pentru a atrage atenția unei partenere frumoase pasionate de socialism. Dar nu avem garanția că acel om va fi socialist instinctual când este lăsat nesupravegheat, ar putea să dorească alte lucruri, concurență, evoluție, acumulare de capital. Nu ne dorim aceste situații. Așa că am decis să introducem această genă ADN de socialism treptat în populația civilă.
-Cum a decurs această implementare?
-Primele experimente nu ne dădeau speranță. Omul injectat cu socialism devenea brusc agitat, apoi dezvolta diverse forme de cancer, boli de inimă și sărăcie. Cei mai afectați erau copiii injectați cu socialism, aceștia nu se puteau dezvolta normal. Un copil este automat egoist, ține de genele noastre recesive de pe vremea când eram primitivi și resursele erau puține. Copiii se bat instinctual pentru un sân mai bun, pentru un loc mai bun la geam în mașină sau în avion, pentru o jucărie mai frumoasă, înțelegeți ce spun. Implementarea proiectului era în impas.
-Și cum ați rezolvat problema?
-M-am gândit să combin această genă cu o alta, de activare, astfel încât omul să devină socialist abia atunci când este pregătit din punct de vedere fizic și emoțional. Am injectat noul cod genetic în milioane de embrioni, vreme de aproape 15 ani, urmând ca oamenii rezultați să fie activați pentru socialism la momentul potrivit.
-Cum ați reușit să faceți asta?
-Aveam acces la programul național de sănătate, femeile erau injectate cu socialism când veneau la controlul prenatal.
-Excelentă idee!
-Într-adevăr. Am avut o acoperire de aproape 89%, un procent important.
-Și care este activatorul pentru socialism?
-Ei bine, pentru activare m-am folosit de un bun prieten al nostru, un om atât de socialist încât a fost punctul nostru de pornire în privința izolării genei. Când omul-vas este pregătit să primească socialismul în ființa sa e suficient să dea mâna cu acest om. Apoi se va angaja într-una din numeroasele noastre instituții de stat sau se va implica și mai mult în politică pentru a controla administrația și crea noi și noi structuri socialiste de stat: fabrici de stat, hoteluri de stat, unități de transport de stat, servicii urbane de stat, totul plătit de o administrație centralizată pentru binele tuturor cetățenilor.
-Omul de tip nou este, practic, un creator și difuzor de socialism
-Exact.
-Doream să vă întreb, omul căruia i se activează gena socialistă, poate să transmită această calitate și altora?
-Din păcate extrem de puțin, și-aici continuăm încă cercetările. Cu cât ești mai depărtat de Socialistul 0, cum îl numim noi pe Primul Activator, cu atât puterea de activare este mai scăzută.
-Să înțeleg că doriți să-l mențineți cât mai mult în viață pe acest Prim Activator, nu?
-Binențeles, facem toate eforturile să-l menținem cât mai mult pe domnul Ion Iliescu viu, măcar până putem propaga gena și prin alți difuzori.
-Vă mulțumesc pentru interviu, ați fost foarte amabil. Dacă putem face și o poză.
-Firește.

Am ieșit plin de entuziasm afară din institut. M-am uitat cu încredere în zare, unde, de departe, se vedea cum se construiește socialismul cu oameni noi și cum se apropia încetișor spre mine. M-am gândit la domnul Ion Iliescu și i-am urat viață lungă.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

2 thoughts on “Cum a fost creat omul de tip nou

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *