La ce folosește Evidența Populației?

Primesc ieri un mesaj că am o poprire pe conturi. 53 de lei, ANAF Brașov, cică m-au și înștiințat. Probabil ceva impozit pe teren. N-am fost înștiințat conform legii de chestia aia. De fapt n-am fost înștiințat deloc. Faza e că eu, de mai bine de doi ani de zile, nu mai am buletin de Brașov. Am fost la o chestie de-asta de buletine și mi-au dat un obiect de plastic unde scrie noua mea adresă.

Și asta a fost ultima chestie pe care au făcut-o ăia de-acolo. Să înștiințeze restul de entități ale statului de noul meu domiciliu, canci. Țin minte când m-am dus să-mi schimb buletinul mi-au cerut și copie după certificatul de divorț. „De ce? -Că așa trebuie, de aici reiese că sunteți divorțat. -Da, deci aveți informația asta. De ce mai vreți să vă aduc încă o hârtie care să confirme ceea ce știți deja. -Că așa trebuie”.

Tot ce cred că face acest serviciu, care este denumit la fiecare trei ani altfel și are tot alte inițiale e să colecteze un volum imens de hârtie trasă la xerox. Undeva, în catacombele Casei Poporului se află un monstru străvechi ce se hrănește doar cu celuloză și care, dacă nu ar primi sute de mii de copii după acte ar ieși la suprafață și ar devora întreaga lume. Acolo e Chtulhu al copiilor xerox, iar ciumecii ăștia care țipau ca pescărușii când li s-a tăiat 25% din salariu, sunt îngrijitorii lui.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

6 thoughts on “La ce folosește Evidența Populației?

  1. alunelu

    ANAF n-are treaba cu impozitele pe teren. Ala e impozit local de care se ocupa Directia Fiscala.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *