Tot felul de săraci cu figuri în cap se plâng de traficul din București

Dacă te uiți și te învârți poți găsi o casă în București la vreo 150.000 de euro, mai trebuie să bagi încă vreo 50.000 în ea. Dar, dacă n-ai timp și chef de așa ceva poți să-ți iei o casă cu curte cumsecade într-un sat din afara Bucureștiului cu 120.000 de euro, că nu toată lumea-și permite.

Asta e, ești prea sărac să stai în Bucale, nu toți sunt atât de bogați ca mine să-și permită Berceniul. Dar, dacă tot nu stai în capitală, de ce faci gât, săracule, de cum e traficul pe-aici? Că mata ai domiciliu la Voluntari sau Chitila, du-te și te ceartă cu primarele de-acolo. Și, că tot veni vorba de Voluntari și săracii de-acolo: cred că în satul ăla sunt doar vreo 5000 de băștinași care își duc viața local, restul sunt săraci de oraș, care lucrează la București. De-ăia revoltați, de capitală, de care nu mai încapi pe internet când încep să-și dea cu părerea. Dar la ei în sat a ieșit Pandele, soțul țoapei de aici, cu 75%. Că scandalagiii ăștia săraci nu prea s-au dus la vot, erau toți blocați în trafic.

Și vin săracii stoluri la muncă, din Chitila, din Voluntari, din Popești-Leordeni, să se plângă de un oraș în care nu locuiesc și nu votează, nu că ar vota (vezi mai sus Pandele). Tot felul de pârliți cărora le-a puțit aerul de Pantelimon și și-au luat casă în complex rezidențial din alt oraș. Care vor acum benzi, drumuri, pasarele. Chiar și nobelul Cărtărescu a amenințat că dacă primăria Capitalei nu face un drum pentru un complex rezidențial își ia libertatea să facă absolut orice să rezolve problema iar înseamnă că literatura română va mai fi lovită de o capodoperă despre scamele din buric și drama semi-intelectualului român de minimum 1200 de pagini.
Milogii ăștia vin cu mașinuța la Capitală, de-aia nu poți purta o discuție rațională cu ei când le spui „băăăăă, e plin de pensionari și țigani pe autobuze, toată lumea merge gratis”, de-aia nu poți discuta cu ei de alternative de trafic, că sărăcia merge mână-n mână cu lipsa de educație. Niște sărăntoci care au figuri în cap și pretenții de loc de parcare în fața biroului.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

12 thoughts on “Tot felul de săraci cu figuri în cap se plâng de traficul din București

 1. Titus

  Tu, autorule, ești un sărac prost. Mergi și trăiește prin străinătate puțin după care vino și dă-ți cu parerea. În toată lumea civilizată unde asemenea benzi de autobuz se pun în practică există la întrarea în oraș parcări pt cei care vin din afara orașului. De Park and Ride ai auzit vreodată? Asta folosesc cei care locuiesc în afara orașului.
  Habar n-ai cum e să locuiești în afara orașului și să nu ai transport în comun sau benzi de biciclete pe care să te bazezi. Și totuși dai vina pe cei batjocoriți de autorități în loc să pui la perete pe cei din conducere care își bat joc de zeci de mii de cetățeni.

  Reply
  1. eftimie Post author

   Bă, eu am fost la vot dar dacă te uiți un pic doar 30% din batjocoriții ăștia au fost la vot, pricepi unde bat, sărăcie?

   PS. V-aș bate cu pulanul peste gură pe toți milogii ăștia care povestiți cum e afară dar uitați să menționați că acolo nu e gratuit trasportul în comum.

   Reply
  2. Malin

   Unde dracu’ exista ma parcari la intrarea in oras cu benzi speciale pentru autobuz in strainatate ca eu stau de atatia ani si n-am vazut una a dracului. Benzile speciale pentru autobuz si autobuzele in general sunt pentru cei care stau efectiv in orasul ala nu pentru unii care vin dintre crumpene.
   Pentru aia care vin dintre crumpene exista parcari subterane pe trei nivele peste tot in oras, mai ales in centru si pe unde mai sunt birouri si sunt nu neaparat scumpe ci foarte scumpe pentru ca ifosele costa bani.

   Reply
 2. om

  ba esti autist? ce treaba are cati bani, de unde esti si cu cine ai votat, cu comentatul despre traficul din capitala?
  oricine are dreptul sa cometeze despre ce cacat vrea. si oricine a condus vreodata in bucuresti stie ca e cel mai infect oras cand vine vorba de circulatie iar asta ii si mai mult dreptul sa comenteze.
  mai lasa bautura si figurile, ca spui numai prostii!

  Reply
  1. eftimie Post author

   Ești un prost veritabil, bag seama, a cerut cineva interzicerea comentatului? Aș putea crede că ești pe droguri dar nici alea nu justifică acest nivel de prostie.

   Reply
 3. jules

  Bre, eu sunt mai greu de cap si nu inteleg unde bati. Si ma uit la mine, care votez la mine in sat de fiecare data, ma injur cu primarul cand si-o merita, il laud la fel. Si asta pe bune, fata in fata.
  Dar nu inteleg de ce nu pot sa ma plang de deciziile unei individe ale carei decizii imi afecteaza si mie viata. Pentru ca imi petrec o prea mare parte a vietii in Bucuresti.
  Si a nu se intelege ca sunt impotriva initiativei. Sunt cat se poate pentru, doar ca trebuie sa gandita ceva mai bine inainte de implementare.
  Si daca e sa o iei intr-un fel, aia outsideri lucreaza la firme din Bucuresti. Care firme platesc impotize si taxe catre primaria Bucuresti.

  Pentru ca din cauza impotentilor care au ocupat scaunul ei eu locuiesc acum in Ilfov.

  Reply
 4. Haivas

  Zona metropolitană (Brașov? sic!)), metropolă, megalopolă. Către asta se îndreaptă Bucureștiul. Ne place sau nu, bună/proastă se cheamă un fel de progres sau evoluție. Practic acum nu există Voluntari și București, Ilfov și București așa cum nu există Berceni și București. Toate astea sunt niște cartiere îndepărtate (cu primari și consilii locale.) Problemele devin comune și atunci ne putem plânge. La fel cum mă plâng și eu că Brașovul sau Târgu Mureș nu au centură, în timp ce săracii din Slatina au din 1979.

  Reply
 5. Haivas

  Zona metropolitană (Brașov? sic!)), metropolă, megalopolă. Către asta se îndreaptă Bucureștiul. Ne place sau nu, bună/proastă se cheamă un fel de progres sau evoluție. Practic acum nu există Voluntari și București, Ilfov și București așa cum nu există Berceni și București. Toate astea sunt niște cartiere îndepărtate (cu primari și consilii locale.) Problemele devin comune și atunci ne putem plânge. La fel cum mă plâng și eu că Brașovul sau Târgu Mureș nu au centură, în timp ce săracii din Slatina au din 1979.

  Reply
 6. K.

  După ce te obișnuiești cu sonoritatea barbară, Berceni chiar sună într-un mare fel.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *