Fără să exagerez, poate merit și eu o decorație

Sunt momente în care îmi doresc să mă duc la 9 dimineața la Cotroceni cu buletinul și o poză tip pașaport să primesc și eu o decorație. Și, deși n-am fost securist, comunist, criminal, curvă de politician sau retardat mintal, simt c-o merit.

Căutând pe internet o afirmație a lui Nicolae Titulescu, un tip care are o statuie în Brașov în care seamănă cu Shrek, ce ar fi zis că vrea să fie înmormântat la Brașov, am descoperit că prima pagină de căutări este plină cu „Colegiul Național Nicolae Titulescu” din Brașov.

Te caci cuburi, nu-i așa că sună glorios? Colegiu Național, să moară mama, miroase a educație kilometri întregi în jur, nici nu poți face o ciorbă cumsecade că nu simți tarhonul în ea, tot ce simți este educație și aleasă cultură. Zic pentru că știu, eu am absolvit ăla, doar că-i zicea „Grup Școlar Industrial Tractorul I” când am intrat la el și „Grup Școlar Industrial Nicolae Titulescu” când am ieșit.

Ah, nostalgia, câte urâte am iubit în liceul ăla… A, stai, doar două, din care tu, Cecilia, dacă mă mai ții minte, nu erai urâtă, tot ce am spus atunci era adevărat. Ai fost zeița pubertății mele.

Revenind, mă uit pe site-ul liceului și dau pe secțiunea prezentare, unde mi se înfățișează un maiestuos PDF. Românii nu știu dar PDF-ul este pentru brașoveni mai sfânt decât Fecioara Maria, Mahomed sau Stephen Hawking (în funcție de confesiunea religioasă). Trec peste și-ajung la istoric. Băi, deci asta e pe site-ul unei instituții de „educație”, da? Poftim:

Liceului “Nicolae Titulescu” (înfiinţat în 1966) impreuna cu Colegiul Tehnic “Sf.Voievozi” (înfiinţat în 1972), s-au unit la data de 01.09.2010 şi au dat naştere unei noi unităţi şcolare cunoscută sub denumirea de: Colegiul “Nicolae Titulescu” Braşov

#nobun #pupa-v-aș, în condițiile astea simplul fapt că știu să scriu cât de cât coerent cred că reprezintă o performanță enormă pentru mine. Știu de la oamenii din România cu internet, EDUCAȚIA este mai bună decât sexul, prin „educație” poți salva țara, oamenii, poți opri furtuni și asteroizi. Poate înțelegeți aroganța mea referitoare la amărâții care încearcă să scrie. Băi, voi n-aveți idee din ce sărăcie am izvorât. Voi n-aveți idee ce sărăcie la cap este în „educație”. Cât #plm.

Și nu că aș fi eu un caz special. La nivelul ăsta de jemanfișim sunt supuși tinerii în România în timp ce se țipă „PENTRU EDUCAȚIEEEEEEE”. Liviu Marian Pop a fost lider al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (sau poate încă mai e) și este un agramat notoriu. Dacă-l vezi cum scrie te doare bila. Lumea uită că pe lângă Ecaterina Andronescu, o persoană extrem de ticăloasă și pusă pe distrugerea învățământului, există o armată de oameni ca ea, începând că acest Liviu Pop, continuând cu profesoara de engleză care nu știe engleză până la fostul meu liceu ajuns acum „Colegiu Național” care are aberații agramate pe site, marea majoritate a școlilor sunt un dezastru.

Bem liniștiți mândrindu-ne cu vreo trei-patru licee din România, o jumătate de facultate și trei profesori care sunt elite în timp ce restul este mort și putrezit. Oamenii care vorbesc de educație în România vorbesc de la distanță, dacă începi să scuturi la bucată orice instituție „de învățământ” cade mătreața de pe ei. Știați că Dumitru Borțun este „ȘEFUL COMISIEI DE EVALUARE ȘI ASIGURARE A CALITĂȚII DIN FACULTATEA DE COMUNICARE ȘI RELAȚII PUBLICE / FACULTATEA DE COMUNICARE ȘI RELAȚII PUBLICE”? Pe bune, am luat cu copy/paste de pe site, eu sunt dintre ăia care am citit cursul lui de semiotică la facultate și am rămas surprins cum un handicapat comunicațional ca el are tupeul să scrie așa ceva. Este cea mai retardată scriere pe care am citit-o vreodată, și am citit și Costi Rogozanu și Vasile Manu. Ăia-s Tolstoi pe lângă Borțun. Tipul e la SNSPA, care pe vremuri era adevărata facultate de secretare, nu ca Academia de Securitate Națională sau cum s-o numi căcatul ăla infect unde au absolvit Oprea, bagaboanta pe care o futea Gabi Oprea și bagaboanta la care mai dă o clanță Liviu Dragnea, adică Sorin Grindeanu, premierul cu buze moi al României.

Repet, faptul că eu am reușit cât de cât să mă exprim în scris e o mare realizare. Faptul că mă exprim în scris mai bine decât trei sferturi din intelectualii României e deja tragic. Nu sunt atât de deștept, nivelul e atât de scăzut. Am cea mai vândută carte SF din ultimii ani nu că este o capodoperă, ci că ăilalți scriu abisal de prost și neglijent. Iar eu sunt un tip neglijent și chiar și în condițiile astea sunt la galaxii distanță față de ei.

De-aia zic, poate o medalie n-ar strica, un fel de „Ordin Național al României pentru succes modest în ciuda eforturilor depuse de România”. Și, dacă cumva ești Alex Goldiș, lector universitar și profesoraș „dă filo” și ești deranjat că spun că profesorii sunt categoria socială cu cei mai mulți înapoiați mintal, ei bine, să-mi sugi pula.*


*-pentru semi-intelectuali: un text cumsecade fără o muie gratuită la adresa unui nevinovat (serios, lectorul Alex Goldiș de la Facultatea de litere din Cluj n-are nicio vină, e doar un tip slăbuț mobilat la mansardă cu ambiție) n-are nici un farmec.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

4 thoughts on “Fără să exagerez, poate merit și eu o decorație

 1. Mda

  1. da mah, meriti si medalie si statuie. propun sa fie tot in parcul Titulescu.
  2. o fi muia aia gratuita, dar e si eliberatoare.

  Reply
 2. Valentin

  Vorbim cu Grindeanu să dea o ordonanță de urgență :”Eftimie se medaliază”!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *