Cum e să faci nuntă la pizzerie

Deci, am fost la un amic care s-a însurat și, pentru că e publicitar, s-a gândit că e o idee bună să facă nunta la Pizza Hut. Acuma, știu că pare bizar dar, totuși, i-a venit ideea la o ofertă de-acolo, ceva gen plătești 40 de lei și poți să mănânci pizza și paste cât vrei, cica se numeste Pizza & Pasta Festival. A, și pentru că, ca mulți din generația noastră, e sătul până peste cap de nunțile clasice, cu sarmale, pește și antreuri de-alea.

Și am trecut pe-acolo să văd și eu cum e treaba și a fost exact la fel. Cam la două pahare de vin după ce a început muzica, formația chemată interpretând destul de decent cântece din repertoriul pop, începe să nu ți se mai pară că ești la pizzerie, ci la o nuntă normală. Atâta doar că în loc de sarmale, au apărut ospătarii ținând triumfal pizze prin mulțime. Meniul a fost în tema asta, puteai să-ți ceri pizza, paste sau alte chestii care se găsesc în mod normal pe-acolo, plus băutură, plus aveau trecut în meniu inclusiv un vin „roșu de la tata socru din Bârlad”. Și, serios, de câte ori când ai fost la un chef de-ăsta oficial (nuntă, botez, cumetrie) nu ți-ai fi dorit ca în locul mâncării clasice de nuntă să mănânci o felie de pizza și să te duci la danțuri?

Cum e o nuntă modernă, oamenii au venit în proporție de 90% echipați cu barbă și-i recunoșteai pe ăi mai bătrâni (rudele) ca fiind ăia fără barbă. În fine, când i-am văzut și pe oamenii ăștia mai în vârstă ieșind la dans mi-am dat seama că totul este în regulă și lumea deja se comportă ca la orice altă nuntă fără să se mai întrebe „da’ de ce e lunea?”, „dar de ce la pizzerie?”. Pentru că a doua zi, marțea, era ziua îndrăgostiților și în vremurile moderne oamenii se însoară dacă se iubesc și pentru că sarmaua de nuntă e destul de instabilă la nivel molecular, nu iese de fiecare dată, așa că e mai sigură o felie de pizza.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

3 thoughts on “Cum e să faci nuntă la pizzerie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *