Facebook a trecut la faza de interzis cuvinte

Am fost blocat câteva zile pe FB pentru că am folosit cuvântul „bozgor”. Un cretin, cel mai probabil român, a simțit el nevoia să fie mai catolic decât papa și m-a reclamat pentru folosirea acestui cuvânt iar roboțeii de la FB mi-au tăiat accesul. Ceea ce mă uimește, am scris mizerii mult mai mari pe Facebook.

Interesat e că nu au verificat contextul, care nu era unul peiorativ. Era în perioada aia în care ceva rumâni erau supărați pe o unguroaică ce vindea mici și alți români s-au gândit că cea mai bună metodă de a-și cere scuze e să-i pupe în cur, pentru că gena de slugă nu poate fi scoasă niciodată. Să foloseti acel cuvânt în acele zile era clar că nu puteai fi decât un xenofob, că roboții gândesc doar binar. Nici măcar nu-s supărat, știu că Facebook nu are oameni în România deși există câțiva șobolani care se laudă că-s practic atât de mult în rețea încât au un like de-ăla, special, cu care pot să împartă dreptatea.

Ceea ce ne arată, încă o dată, că nu trebuie sub nicio formă să stăm cu conținutul pe Facebook, pentru că acolo e ca și cum ai fi la primărie la Olguța Vasilescu, la Craiova. Marcă banul și nu uita: fără țâțe, fără înjurături, dar, dacă vrei să furi ceva, no problem, man.

PS. Am share-uit și textul ăsta pe Facebook și am fost blocat încă o dată, cu toate că am avut grijă să nu apară cuvântul în snippetul ăla. Deci, pur și simplu, cuvântul nu există și nu are voie să existe.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *