Pe Facebook se petrece o manțogărie

Sau poate am eu un virus și nu mă prind.

Zilele astea am fost innundat de cereri de prieteni de la tot felul de dubioși. Sute de cereri. Unii păreau cât de cât ok, așa că le-am dat accept. Ca, mai apoi, să observ, că ăștia aveau prieteni doar oameni care au același prenume ca și mine, Ovidiu. Și nimic altceva pe profil. Ceva de genul ăsta:

prieteni-falsi-facebook

Am câteva teorii pe tema asta, poate e cineva mai deștept ca mine și-mi explică.

1. Am luat un virus de undeva, am dat click pe cine știe ce prostie.
2. Că tot e lumea agitată, o firmă de trolaj de-ăsta internetic a creat o mică aplicație care-ți umple contul de FB până la refuz cu prieteni falși. Cum statusurile cică ajung doar la 10% din prieteni, îți scade reach-ul când mai spui o chestie.

Dacă e a doua variantă, asta nu face decât să fie mult mai greu de gestionat un cont de Facebook. Chiar trebuie să te uiți la fiecare om cine e și ce vrea, lucru pe care eu nu-l făceam, mai mult din lene.

Exista o aplicație, Fake Off, de detectare a prietenilor fake de pe Facebook. Din păcate pare să fie inactivă sau să fi murit în față. Dacă știm ceva, știm că Facebook nu vrea să renunțe la conturile false, de-aia sunt 8 milioane de utilizatori de Facebook în România și doar 4 milioane de oameni cu toți dinții în gură.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

0 thoughts on “Pe Facebook se petrece o manțogărie

 1. Roxana

  Varianta numărul 3: „Ovidiu” e noul „Photography”, de fapt toată lumea vrea să se împrietenească cu Ovizi pentru o Ovidenie gratis.

  Reply
 2. Lucian M

  Sau poate ăia care ți-au dat cerere s-au infectat cu un virus care-i face să dea adăugare celor pe care-i cheamă Ovidiu

  Reply
 3. Florin Teodoru

  Ovidiu Domșa. Îl știu. E lector universitar la Alba Iulia. Are ceva firmă de soft. Poate, te trolează el.

  Reply
 4. ovi sirb

  Am şi eu un Alin Judocaru şi un Adryano Adi care fac la fel, şi am mai avut acum câteva luni unul. Teoria mea era că e un singur tip a căui femeie se fute cu unul Ovidiu şi ăsta ia la rând tot FB-ul să îl găsească.

  Articolul tău nu face decât să întărească teoria asta.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *