O fabulă moralizatoare

Aflat la un restaurant, miliardarul american Bill Gates plătește nota și lasă un bacșiș de doar 5 dolari.
– Cum se face d-le Gates, întreabă ospătărița, că dumneavoastră, cel mai bogat om din lume, dați un bacșiș de 5 dolari în timp ce fiica dumneavoastră, care a mâncat aici săptămâna trecută, a lăsat 500 de dolari?

În acest moment Bill Gates s-a uitat la ea și a zis că e momentul să spună ceva memorabil și moralizator. Așa că a pus mâna pe iPhone-ul său (el n-are scame de-astea, compania lui a investit în Apple) și câteva secunde mai târziu a apărut proprietarul restaurantului tras de cravată de doi gealați.

– Te rog, mie nu-mi vine, pișă-te în gură la proasta asta, a spus Bill Gates.

Apoi, în timp ce patronul se pișa în gura angajatei, Bill Gates a spus discursul său moralizator:

– Sunt, probabil, cel mai bogat om din lume din cei care nu se ocupă cu trafic de droguri. Am ajuns așa pentru că pe vremea când făceam softuri în garajul lui tata nu eram așa de obraznic ca tine și nu căutam povești moralizatoare în timp ce eram la muncă. Dacă vreau pot să te împușc și pe tine și pe ăsta care se pișă în gura ta acum și nu voi păți nimic, niciodată. Muncește, taci din gură și nu-ți închipui că vei ajunge vreodată bogată, nici tu nici ăia care dau share la astfel de povești pe rețele sociale, pentru că n-o să ajungi niciodată înstărită punându-ți întrebări despre cum cheltuiesc alții banii.

Apoi Bill Gates s-a ridicat de la masă, s-a bășit și a plecat fără să se mai întoarcă vreodată în acel restaurant.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

10 thoughts on “O fabulă moralizatoare

  1. Radu

    Legenda spune ca intamplarea a avut loc in anii ’90, iar ospatarita era chiar Gabi Firea.

    Reply
  2. alunelu

    Si uite asa, a doua zi dupa publicarea acestui articol, a aparut stirea ca Jeff Bezos e cel mai bogat om din lume. Cred ca pe Bill l-a blestemat chelnerita.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *