„Ești vedetă, te știu de la gazetă”

Prin 2001, într-un schimb de experiență cu niște ziariști italieni, un macaronar ne-a întrebat așa, mai în glumă mai în serios: „Și, și voi v-ați făcut ziariști pentru că nu vă place munca? Că la noi așa e”.

Ei bine, noi, pentru că suntem români, am dus pofta asta de „nu ne place munca” la cote de excelență.

Recent lumea i-a sărit în cap unei fete de la Digi 24 că nu știa cine e Marian Munteanu și l-a întrebat dacă a fost la mineriade. Asta deși l-a prezentat înainte să intre în direct cu el și deși ăla a pus-o să repete întrebarea, crezând că este trolat.

Acum, fata asta, ca multe altele care au ales „presa” ca meserie e doar una din multele care a zis, uraaa, ce bine că am un loc unde nu trebuie să muncesc nimic, niciodată. Ai zice că, dacă tot prezinți un pic un jurnal de știri trebuie să știi lumea în care trăiești. Nope, arăt bine, mi se spune în cască ce trebuie să fac, nu mai trebuie să știu sau să muncesc deloc în viața mea.

Avantajul ei e că e frumușică, a fost pusă să prezinte știrile în loc să întindă mucii în față la DNA ore întregi așteptând să iasă un biban gras. Acolo poate mai învăța câte ceva, în studio, nimic, niciodată. Și nu e singura, poate o mai țineți minte pe Denise Rifai, care credea că evreii sunt în spatele atentatelor musulmane de la Charlie Hebdo sau întreba oamenii dacă un cutremur putea fi prevenit.

E suficient să arăți bine ca să fii ziaristă, să nu te bâlbâi, în rest poți să fii proastă ca o scândură. Nici nu ai nevoie de mai mult. Când te ajunge vârsta e suficient să ambalezi prostia și lipsa de cultură la maxim și să spui că vaccinurile cauzează autism și trebuie interzise.

Și nu e vorba că e femeie, e valabil și la bărbați. Când Neagu Djuvara i-a spus celebrului pițiponc TV Rareș Bogdan că Victor Ponta are o figură de „tătar scopit”, făcând o fină paralelă cu realul Titulescu, pe care legionarii îl înjurau în mod similar, omul cu batistă colorată nici n-a clipit, pentru că are cultura generală a lui prăjitor de pâine.


Titul e un citat din cantautorul Piele și, complet, sună cam așa „Ești vedetă / te știu de la gazetă / tu ești ăla de făcea / tramvaie din trotinetă”

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

0 thoughts on “„Ești vedetă, te știu de la gazetă”

 1. Cosmin

  in cazul ei frumusetea si prostia se platesc la propriu.
  si-a luat un sut in fund, ramane de vazut daca a invatat ceva din asta sau daca se lasa de meserie.

  Reply
 2. ionut

  Nu-i iau apărarea, dar am vazut-o de atâtea ori pe această prezentatoare și e foarte ok, a moderat destule emisiuni în mod decent. Ok, a avut o scăpare, dar nici să o stigmatizăm pe veci sau toată breaslă. În general, postul DIGI are prezentatori foarte buni

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *