Let me entertain you

Deci stăteam la o bârfă cu Andreea (doamna Esca pentru voi, muritorii de rând) și apare o fată foarte entuziastă, care se tutuia cu noi. Care cică lucrează la Libertatea și, dacă tot suntem împreună, hai să o caracterizez pe Esca în stilul TNR.

Și zic nu. Că nu am ce spune. „Pot să mă uit pe site să văd ce am scris de ea? -Nu, spune ceva acum”. Well, asta-i baiul, eu nu sunt entertainer. Sunt un meseriaș în domeniul ăsta, să zicem, dar nu fac chestii pe moment, nimeni nu face asta. E aceeași chestie ca și cum ai întâlni un instalator: „Cu ce te ocupi? – Repar chiuvete – Păi repară una chiar acum!”. Nu merge așa.

Asta îmi aduce aminte de o poveste cu miliardarul Ioan Niculaie de la Brașov (sau Neculaie sau Naiculaie, niciodată nu am știut cum îl cheamă exact) care a cumpărat un ziar în Brașov. Și intră în redacție să facă managment, cum doar el știe să facă, cu doi bodyguarzi și pistolul în mână. Și începe să-i ia la rost pe ăia. „Tu, cu ce te ocupi? – Scriu știri. – Câte știri scrii pe zi? – Două. – De săptămâna viitoare scrii 4. Următorul”. Dacă vi se pare cunoscut stilul ăsta de zugrav, e pentru că se practică acum la toate ziarele ăstea unde nu se dau salariile (sau nu se vor da în curând).

Și-ajunge la ăla din redacție care repara calculatoarele: „Tu, cu ce te ocupi? – Repar calculatoarele când se strică. Și câte repari pe săptămână? – Nu știu, unul, două, cât e cazul. – De săptămâna viitoare repari 4”.

Neculaie de la Brașov va sfârși în pușcărie, doar așa, ca să știți.

Vrei să citești mai mult despre surprinzătoarea Românie? Cartea mea, Arhanghelul Raul, este acum în librării. Detalii aici.

0 thoughts on “Let me entertain you

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *