Let me entertain you

Deci stăteam la o bârfă cu Andreea (doamna Esca pentru voi, muritorii de rând) și apare o fată foarte entuziastă, care se tutuia cu noi. Care cică lucrează la Libertatea și, dacă tot suntem împreună, hai să o caracterizez pe Esca în stilul TNR.

Și zic nu. Că nu am ce spune. „Pot să mă uit pe site să văd ce am scris de ea? -Nu, spune ceva acum”. Well, asta-i baiul, eu nu sunt entertainer. Sunt un meseriaș în domeniul ăsta, să zicem, dar nu fac chestii pe moment, nimeni nu face asta. E aceeași chestie ca și cum ai întâlni un instalator: „Cu ce te ocupi? – Repar chiuvete – Păi repară una chiar acum!”. Nu merge așa.

Asta îmi aduce aminte de o poveste cu miliardarul Ioan Niculaie de la Brașov (sau Neculaie sau Naiculaie, niciodată nu am știut cum îl cheamă exact) care a cumpărat un ziar în Brașov. Și intră în redacție să facă managment, cum doar el știe să facă, cu doi bodyguarzi și pistolul în mână. Și începe să-i ia la rost pe ăia. „Tu, cu ce te ocupi? – Scriu știri. – Câte știri scrii pe zi? – Două. – De săptămâna viitoare scrii 4. Următorul”. Dacă vi se pare cunoscut stilul ăsta de zugrav, e pentru că se practică acum la toate ziarele ăstea unde nu se dau salariile (sau nu se vor da în curând).

Și-ajunge la ăla din redacție care repara calculatoarele: „Tu, cu ce te ocupi? – Repar calculatoarele când se strică. Și câte repari pe săptămână? – Nu știu, unul, două, cât e cazul. – De săptămâna viitoare repari 4”.

Neculaie de la Brașov va sfârși în pușcărie, doar așa, ca să știți.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

0 thoughts on “Let me entertain you

  1. Manu

    Normal, daca esti entertainer, trebuie sa faci minuni pe loc. Remember: nici Dumnezeu n-a facut lumea intre doua episoade.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *