Electrogup, Lumea Lumânărilor, Gimmy

Electrogrup construieşte la Câmpia Turzii un parc de panouri fotovoltaice care va produce curent electric cât să susţină 200 de case. Merge şi când plouă, cum a fost ieri. Dar nu asta e important! Important e că au cel mai mişto sediu de companie: la ultimul etaj e o terasă super de unde vezi aproape tot Clujul (probabil, eu nu cunosc oraşul, e posibil să vezi altceva de-acolo).

A, şi DirectOne, o divizie a lor, are site-ul SeeNow, unde poţi avea liveTV cu doar un euro pe lună. Mai ieftin decât pe cablu. Da’ mai cool, au şi o ofertă de documentare. Tot un euro pe lună. Practic, e la fel de ieftin ca The Pirate Bay, doar că acolo nu găseşti chiar toate documentarele astea.

Şi când te aştepţi mai puţin, pac: VASILE MANU! A venit ieri seara în Casa Tiff să ne dea binecuvântarea.

Azi dimineaţă am fost la Lumea Lumânărilor şi nu m-am putut abţine până n-am băgat un deget în găleata cu ceară fierbinte. Oamenii ăştia fac lumânări de-alea, meşteşugite, de care are toată lumea prin casă şi nu le aprinde niciodată. Procedura nu-i ieftină, ălea cu model sunt făcute în nişte matriţe de silicon, siliconu-i scump, cam 55 de euro kila şi mai toată materia primă e de import. În România, cea mai creştină ţară din Galaxie, nu există meseria de lumânăreasă sau şcoli pentru aşa ceva.

Fac şi nişte lumânări imense, ceva cu diametrul de jumătate de metru, dacă te duci cu aia la Înviere e ca şi cum ai mânca ceafă de porc în Somalia. Habar n-am la ce sunt folosite, bănuiesc că la iluminatul public prin satele fără curent. Apropo, biserica are monopol doar pe lumânările de cult. Ălea pentru distracţie le poate face oricine are răbdare, cinci ani experienţă într-o firmă străină şi chef de muncă.

Am vizitat şi noua sală de sport a lui Liviu Alexa, un tip care într-un moment de neatenţie a sprintat spre mine şi mi-a tras un pumn în burtă, aşa, gratuit (Alexa e ca o gazelă, iute şi letal). Altfel, sala e mişto, mare, cu zeci de aparate cât să pretinzi că-ţi antrenezi orice muşchi. Cică pentru clienţii fideli abonamentul full e 100 de lei, ceea ce mi se pare ieftin rău de tot. În sala de fitness Gimmy am văzut foarte multe branduri clujene, da’ e posibil să fi venit şi din alte localităţi. Plus că-i atât de curat că poţi să mânci pişcoturi de pe jos.

La Memo 10 azi a fost ciorbiţă ardeleanească de porc. Singurul loc de pe stradă unde nu-i coş de gunoi. I-am zis primarului pe twitter, mi-a mulţumit pentru sesizare. Io-l urmăresc, dacă nu se rezolva problema, tura viitoare când candidează la primărie nu-l mai votez.

Cluj Brands Tour este un eveniment TVdece realizat cu spijinul Primăriei Cluj-Napoca. Sponsori principali: FarmecNapolactUrsusJolidonElectrogrupArobsLiliacGimmyLumea lumânărilor. Partener media: 24 FUN Cluj. Parteneri: Hotel AthosBistro MaitresseAutonom Rent-A-CarWebfactor

 

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

0 thoughts on “Electrogup, Lumea Lumânărilor, Gimmy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *