Dreapta conservator creștină, de la Ștefan cel Mare la Capsali

Una din primele povești despre viața lui Ștefan cel Mare – cel mai mare român conform unui referendum public – este aia când se întoarce de la o bătălie pe care a pierdut-o și nu-i dă voie mă-sa să intre în casă. Ăsta e marele Voievod, atlet al creștinătății, spaima turcilor și tătarilor, a polonilor și-a maghiarilor, unul care încă stă cu mă-sa.

Ai zice că își permitea la valoarea lui de voievod să-și facă încă un castel, dar nu, el se milogește la mami să-i dea drumul în casă, pentru că aparent doamna este cea care decide în țară, el nu e decât un bătăuș oarecare. Femeile sunt importante în viața lui Ștefan cel Mare și sfânt, mai în toate legendele, o știți pe-aia când iar mâncă bătaie și-l salvează o babă din Vaslui care avea 7 fii?

Și-acum, privind așa istoria, începi să-ți dai seama cam ce fel de români s-au produs din astfel de legende, crescuți de mame sau soții, încă cu țâța-n gură și prea puțin cu cheia la gât. Un cetățean extrem de activ în weekend pe probleme homosexualiste, Iulian Capsali, fan al Coaliției pentru Familie, stă cu nevasta și 9 copii într-un apartament cu trei camere. Nu e o vină să fii sărac, la toți ni-i greu, dar apoi afli că el n-are salariu, cam trăiește din banii nevestei. Băi, ciumpilică, pune mă mâna la muncă, e plin Bucureștiul de locuri de muncă, ia-ți măcar 4 ore, acum se poate chiar și la Mega. Ce-are, familia ta n-ar vrea un apartament mai mare, un pui fript mai greu de 200 de grame?

Iar ăsta este din fanaticii din dreapta conservator creștină, stai să-i vezi pe ăia mai moderați. Luăm exemple la îndemână, de prin USR. E un tip, Sergiu Moroianu, din când în când lucrează la stat făcând calcule, în timp ce nevastă-sa a făcut 6 copii, a muncit de i-a sărit capacele prin multinaționale și mai are, cumva, timp și să-i facă lu’ ăsta o ciorbă când vine acasă. Circulă o legendă cu Thales din Milet, un băiat, care s-a apucat într-un an să-și închirieze mai toate presele de ulei de măsline, că era bun la matematică și a calculat el ceva corect: faptul că ăia or să aibă nevoie de prese și faptul că o să fie an îmbelșugat. Ca să traducem pentru urmașii lui Ștefan, e ca și cum ai avea toate alambicurile de țuică, bă băeți. Pă principiul „primum vivere deinde philosophari”, nea Thales s-a umplu de bani și abia apoi s-a apucat de matematici complexe. Cred că nu-l întreținea nevasta.

Că veni vorba de matematicieni, Nicușor Dan, și el homofob și de-astea, are aproape 50 de ani, stă cu chirie și are job de la stat, lăsând părțile care contează în seama partenerei de viață, o doamnă ce lucrează la o companie de mașini.

Ultimul pe listă, cu voia dvs, dl Teodor Baconschi, un om care are mai mult timp liber decât un șomer, că și el trăiește tot la țâța statului. A fost amuzant să fim amici pe Facebook până mi-a zis „credeam că sunteți de dreapta, ca mine”, moment când am zis să dau divorț. Păi stai așa, baws, deocamdată eu îți plătesc salariu și ți l-am tot plătit, în timp ce matale făceai partide de dreapta cu Elena Udrea (toată viața angajat la Stat), Traian Băsescu (idem) sau Cezar Preda (super-lingău angajat la stat). Asta când nu-l întreținea nevasta și pe domnu’, când a fost dat afară din job-ul de la stat de bun ce era. Că s-a întâmplat și asta.

Acum pot să-i înțeleg pe toți acești oameni care luptă împotriva homosexualilor, femeilor în chiloți sau diverselor forme de destrăbălare plăcute băieților: Nu e că așa ar vrea ei, așa i-a pus mama sau nevasta să facă, dacă nu se întorc victorioși din bătălie dorm pe preș.

Nu putem câștiga o bătălie cu acești oameni pentru că ei nu sunt decât extensii ale femeilor din spatele lor. Iar cu o femeie nu câștigi niciodată o discuție.

PS. Mi se șoptește în cască despre un tânăr de mare succes, endorsat de șomerul de Capsali, care a avut primul job direct deputat. Il cheamă Daniel Gheorghe și are idei și principii, mânca-i-ar mama năsucul de voinic.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

10 thoughts on “Dreapta conservator creștină, de la Ștefan cel Mare la Capsali

 1. bea

  Păi e clar – sunt împotriva căsătoriei între un bărbat și un bărbat pentru că atunci nu e clar cine merge la muncă și cine stă acasă. Cum ar spunele marele Homer: D’Oh!

  Reply
 2. Marian

  Vad ca e recurenta preocuparea asta pentru ce dezbateri va mai propune PSD-ul ca sa mai dezbine pornirea anti-coruptie a opozitiei din strada .
  Daca gasesti timp cand termini cu atacurile astea la persoane si nu la argumente ( are CpF-ul destule argumente proaste cat pentru inca 10 ani ) baga si ceva despre principii pro sau contra.
  Pledeaza impotriva argumentului celui mai solid al oponentilor, nu impotriva celor puerile ( “copiii devin homosexuali daca ii cresc poponarii”) sau, mai josnic, impotriva persoanelor publice care au exprimat o parere.
  Uite, ca exercitiu spune-ne de ce nu si casatoria intre mai mult de doua persoane ( cumva esti homofob cand e vorba de trei poponari ? ) : https://www.nytimes.com/2015/07/21/opinion/is-polygamy-next.html?_r=0

  Reply
  1. eftimie Post author

   Eu sunt de acord și cu căsătoria între 3 sau mai multe persoane. Cât timp sunt majori n-au decât să facă ce vor. Nu e prima oară când se întâmplă, Biblia e plină de poligami.

   Reply
 3. gabi

  Eu aș zice să emigrezi, că tot îți put toate, mai ales istoria noastră. Poate te-or aprecia mai bine ăia.

  Reply
 4. euNuke

  In schimb ce evolutie glorioasa a avut stanga progresist-liberala: de la Max Goldstein la Dumneata. Unde Max era un aventurier natarau care nu stia sa pretinda ca ar fi altceva decat un comunist, iar Dumneata evident un zeu savant care distruge crestinismul si somerii burgheji cu stanga goala! 🙂

  Reply
 5. unu si altu

  Ce-mi place la stangisti este logica absenta sau incoerenta. Vezi doamne, daca stai degeaba, nu ai cum sa gandesti. Daca te-ai futut si-ai facut copii, nu mai creier si timp de cugetare. Sau n-ar mai trebui sa ai. Iti vezi de puradeii si nevasta ta si-i lasi pe progresisti in pace sa-si consume stipendiile. Esti hetero si ai pareri despre homo contra curentului, esti clar si fob.
  Intelectualul, plesnind de intelect, a inteles mai bine smecheria cu religia care e inapoiata si inapoianta, desi se recurge selectiv la exemple din Biblie ca sa se demonstreze diverse ineptii. De exemplu, vezi doamne, la biblie erau aia poligami. Complex insa. Pe de o parte, Biblia e din doua carti, Vechiul si Noul Testament, Vechiul fiind doar o “istorie” a evreilor care justifica venirea lui Iisus ca Mesia, dar care nu e carte de capatai a crestinilor. Noul Testament este, iar acolo asta cu poligamia e mai subtire. Nu mai zicem ca Romania oricum nu accepta mariajele facute-n biserici, ceea ce inseamna ca desi la Biblie se accepta poligamia, statul si constitutia n-o accepta. Dar heterosexualii cu vana-n coaie nu ies in strada sa se planga de discriminare religioasa sau mai stiu e ce pt ca nu-si pot lua legal amantele de nevasta. Partea asta de evolutie le scapa progresistilor.
  Le mai scapa si faptu ca-n islam poti lua mai multe neveste, unele chiar minore, dar asta e ok, sustinem diversitatea si drepturile omului, atata vreme cat nu-s nenorociti d-astia de merg la biserica si mai fac si-o droaie de copii someri fiind.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *