Două chestii de Black Friday 2015

Deja devine obositor să tot verifici prețurile, că știi că sunt manțogari, dar nu sunt ei de vină, așa e sistemul. De-aia, deși găsești laptopuri de 2000 de lei, și un SSD rezonabil costă 300 de lei, nu o să găsești laptopurile alea cu SSD la 2300 de lei până nu va termina China tot stocul de HDD-uri pe 10 ani. Așa că o soluție bună de Black Friday-ul ăsta, ca și de altele, e să iei un six pack de bere, să-l bei și să dormi. Economisești sute sau poate mii de lei.

Altfel, dacă tot simți nevoia să spargi niște bani, dar nu mulți, poți să te riști la niște cărți. Că eu sunt fan SF, aș recomanda un pachet de „almanahe” Anticipația, face bine să începi cu bucăți mici, asigură un spectru larg de opțiuni. Prin astea am găsit pe vremurile străvechi câteva bijuterii, gen nuvela de la care a pornit întreaga isterie a Jocului lui Ender și tot universul de după. Dozele mici sunt ok la SF, când încep s-o lălăie în trilogii se pierd. Fo’ 50 de lei.

Tot la preț mic, cam vreo 40 de lei, cât două bilete la premiera ultimului film, poți lua „Jocurile foamei”, să afli exact cum funcționează propaganda marxist leninistă. Nu că explică în cărți, cărțile sunt asta, lupta proletariatului și a tălpii țării împotriva chiaburilor, cu secera, ciocanul și arcul, nederanjați de Big Brother ba chiar folosindu-se de el. Plus frumoasa poveste pentru fetițe, fata eroină care e salvată constant de bărbații din jurul ei și care nu omoară nimic că e domnișoară. Nu știu tot parcursul ei, dar cel puțin din ce am înțeles din filemele de până acum, omoară mai puțini oameni ca Vitoria Lipan, pentru că noua ordine comunistă are nevoie de femei care să se creadă puternice, nu să fie puternice. Un simbol al femeii socialiste, e în față, dar nu are nici o putere.

Tot la reducere prinzi cărțile Rodicăi Ojog Brașoveanu, toate pe la 10 lei bucata.

Sau, no, Mineral, pentru că am auzit că Vegetal e bună și vreau să văd SF-ul românesc cum prinde coaie.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

0 thoughts on “Două chestii de Black Friday 2015

 1. Andreea

  Almanahul Anticipatia 🙂 Nici nu stiam ca mai apare, eu am citit cateva numere in copilarie si mi s-au parut grozave. De abia astept sa le citesc pe cele noi 🙂

  Reply
 2. AI_core

  îmi amintesc povestirea aia cu ender, din anticipația. îmi amintesc că, mai târziu, când am citit romanul mi’am zis “băi, eu am mai citit asta, dar parcă era mai scurtă!

  și’mi mai amintesc o chestie: într’o revistă cutezătorii (sau poate era almanah) am citit o povestire, bandă desenată mai exact, numită registrul lui mircea care era de fapt povestirea lui asimov silly asses.
  atunci habar n’aveam de acest amănunt, dar mi’a rămas în memorie deoarece nu reieșea de nicăieri cine dracu era mircea ăla!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *